Hrvatska kuhinja

Blagdani bez stresa: Trikovi za raskošni blagdanski stol koji će vam uštedjeti vrijeme – i sačuvati živce

Blagdani bez stresa? Uz dobru organizaciju, sve je moguće! Uz nekoliko provjerenih trikova ostat će vam više vremena za druženje s prijateljima i obitelji, a rezultat će biti slasna jela u kojima ćete doista uživati.

Vruća čokolada idealan je zimski napitak – isprobajte ovaj poseban

Vruća čokolada! Zašto? Savršena je za vrijeme hladnih zimskih mjeseci, a idealna je i kao dodatak večeri na kraju dana.

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom savršeno je i pravo zimsko jelo koje obožavamo jesti u hladnim danima.

Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Uvertira u ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima :) . Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, predjelo od finog svježeg sira i slatkih lješnjaka prava uvertira u glavno jelo na vašem stolu.

Rižoto s domaćom slaninom i bučom neodoljiv je recept

Miris domaće prepžene slanine u kombinciji s pečenom bučom odmah kod mnogih otvara apetit, a još ako volite rižoto onda je ovaj recept kao stvoren za vas! :)

Ukusni janjeći but prema receptu chefa restorana Boškinac

Što nam finoga predlaže Matija Bregeš, chef restorana Boškinac i član JRE chefova za glavno jelo od janjetine svakako treba probrati.

Rožata ili rozata prema originalnom receptu s otoka Korčule

Rožata ili rozata neodoljiv je desert, a pred vama je izvrstan i originalan tradicionalan recept koji nam dolazi s otoka Korčule, a kada ovu rožatu jednom napravite sami željeti ćete ga ponavljati i ponavljati :) .

Bezgriješni užitak za niskokalorični desert od brusnica i ribizla

Zbog truda uloženog u postizanje što blistavijeg ljetnog izdanja i bikini linije, mnogi osjete grižnju savjesti pri samoj pomisli na neki osvježavajući desert.

Kolač od bijele čokolade i jagoda zove na još i još

Kolač od bijele čokolade i jagoda privući će svakoga zbog svog kraljevskog izgleda, za kojim ni okus ne zaostaje.

Savršeni Ceviche s gofom, ribom koja miriše na još

Proljetni i ljetni mirisi hrvatskog juga, mediteranske hrane i morskih specijaliteta, poput gofa, najbolji su vjesnici toplih godišnjih doba. Sve je u cvatu, a dalmatinska kuhinja najbolje nam sjeda upravo u proljeće i ljeto. Zagrebački restoran Bota Šare čuvenu zagrebačku terasu i ove je sezone pretvorio u malu dalmatinsku oazu u srcu gradske vreve naše metropole i donosi nam lagano ljetno jelo Ceviche s gofom.