Hrvatska kuhinja

Riba na vašem tanjuru: pastrva s pireom od poriluka i kremom od avokada

Kako bi se riba trebala jesti, prema zdravstvenim istraživanjima, barem dva puta tjedno, donosimo vam izvrstan recept za poširanu morsku pastrvu.

Lumblija tradicionalni kolač Korčule

Lumblija – francuski kolač nezaboravne blaćanske ljubavi.

Pekmez od grožđa: recept za savršen okus jeseni

U vrijeme dok nam jesen donosi zrele bobice božanskog voća grožđa donosimo vam recept za domaći pekmez od tog slatkog voća

Čobanac savršeno jelo slavonske ravnice

Ivica Bota, zaljubljenik u originalna tradicionalna hrvatska jela, ponudio je svoj odličan recept za čobanac od kojega mnogima “rastu zazubice”.

Soparnik kroz jednostavn recept za pripremu bilo u pećnici ili peki

Soparnik su zvali jelo za siromahe u mediteranskom dijelu Hrvatske

Originalna Pašticada prava rapsodija mediteranskih okusa na tanjuru

Donosimo vam recept pravog dalmatinskog “meštra”, Ivice Bote za odličan recept iz tog kraja, a to je Pašticada za 4 do 6 osoba.

Šalša kao zimnica

Savjetujemo da nikako ne propustite pripremiti zimnicu od paradajza

Sok od rajčice ili popularnog paradajza

Ovisno o preferencijama Vas i Vaše obitelji, rajčicu možete pripremiti i kao sok koji je iznimno zdrav i hranjiv

Ražnjići od svinjetine sjajan specijalitet sa roštilja ili tave

Tko voli meso ražnjići od svinjetine su sigurno obožavan specijalitet koji se brzo i lako sprema, a mašti se uvijek može dati na volju dodavanjem različite vrste povrća između mesnih kockica na štapiću.

Koktel Dugi užitak

Ljeto je kao stvoreno za osvježavajuće koktele te stoga treba uživati u njima.