Povodom Dana kruha izdvajamo odličan recept za fine kruščiće s bundevom.
Donosimo vam odličan recept za domaći sok od jabuka i mrkve, a koji možete raditi tijekom cijele jeseni i zime.
Ovaj recept s orasima i rezancima dolazi nam iz hrvatske Slavonije.
Međimurje je poznato po ukusnoj hrani, poznatoj gibanici, žgancima i zelju, ali ono po čemu su sigurno još i poznatiji to je međimurski krumpir.
Jednostavna slastica koja uvijek oduševljava svojim okusom.
Granatir, grenadir marš ili krumpir s krpicama tradicionalnio je domaće jelo koje je u naše krajeve stiglo s Napoleonovom vojskom.
Zeleni temeljac spremljen u ljetnim danima odgovara uz svako pripremeljeno jelo i unosi dašak šarenila i topline.
Balzamača je tradicionalno hrvatski desert koji se spravlja od hranjivog kukuruznog brašna. U određenim dijelovima hrvatske ovu savršenu poslasticu zovu još i bazlamača, zlevanka ili zlivanka no kako je god nazivali ovaj recept je jednostavan za spravljanje, a okus je nezamjenjiv
Sezona je bundeva ili popularnije buča, a poznato je da je ona izvor snažnog antioksidansa beta-karotena, vitamina i minerala.
Konzerviranje je metoda apertizacija hrane, koja se izvodi od davne 1810. godine. Konzervirati možete i voće i povrće, a u procesu konzerviranja, hrana je potpuno sigurna, a okus konzervirane hrane se uvelike ne mijenja.