Hrvatska kuhinja

Kolač s jagodama jogurtom i kokosom miriše na još

Miriše na još! U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preeeukusan kolač od jagoda, kokosa i jogurta!

Rapska torta osvaja tradicionalnim mirisima i okusima otoka Raba

Rapska torta, koja je već toliko popularna među svim slatkoljupcima, zaista zaslužuju posebnu pažnju, jer je sastav i okus jednostavno neodoljiv.

Zaboravljeni keks Veprinečki Bettini ponovno mirišu Veprincem

Prekrasan gradić u zaleđu grada Opatije pravi je ukras i kruna Kvarnera ako tražite još nedovoljno istražene krajeve, a još kad otkrijete radionicu izrade tradicionalnih Veprinačkih kolačića, odnosno suhih keksa Bettina užitak postaje zaokružen.

Viška pogača prema starinskom receptu otoka Visa

Razne su kombinacije pogača u Dalmaciji, ali na Visu se je uvriježila viška pogača. Sigurno je da se u u davnim vremenima radila s usoljenom ribom, i da se općenito koristilo ono što se imalo pri ruci, ali onošto višku pogaču

Sad se radi juha od carskih šparoga i to prema receptu chefa Kornelija Malića

Počela je sezona carskih šparoga pa vam donosimo izvrstan recept za juhu od šparoga i to prema receptu poznatog chefa Kornelija Malića.

Kombinacija uskršnje pince i voćnog kruha

Ovog Uskrsa pripremite Pasku, sočan i mirisan ukrajinski kruh.

Rižot od kamenica prava je mirisna morska poslastica

Rižoto ili kako ga zovu uz hrvatsku obalu rižot, uvijek je odlična delicija, a još kad se radi s kamenicama onda postaje prava rapsodija okusa.

Dalmatinska pašticada ukusna i mekana prema origialnom domaćem receptu

Ako ste se pitali kako pripremiti ukusnu i mekanu pašticadu donosimo vam recept s postupkom pripreme za ovaj mediteranski specijalitet za prste olizati :)

Podušene lignje starinski je mediteranski recept koji osvaja

Lignje su jedno od najčešće pripremanih jela iz mora, a podušene lignje su toliko ukusne da ćete ovaj dalmatinski, tradicionalni recept naprosto obožavati.

Tučene masline recept uz kojeg ćete otkriti novu rapsodiju okusa Dalmacije

Bogatstvo prirode juga Dalmacije donosi nam jedinstvene delicije u kojima uživamo cijelu godinu pa tako i tradicionalni recept za tučene masline.