Hrvatska kuhinja

Rižoto od škampi i školjki savršeni spoj okusa na vašem tanjuru

Izuzetno ukusno predjelo ili glavno jelo, ovaj rižoto sa škampima i školjkama jednostavan je za pripremu, a savršeno je jelo za sve ljubitelje morskih okusa.

Jadranske lignje prema originalnom dubrovačkom receptu

Otkrivamo vam tradicionalan recept kako Dubrovčani pripremaju jadranske lignje. Vjerujte za prste polizati :)

Juha od medvjeđeg ili šumskog luka tanjur je pun zdravlja

Medvjeđi ili šumski luk prava je proljetna detoks poslastica koju treba iskoristiti u danima dok ga ima, jer je savršen za čišćenje toksina iz organizma.

Recept za detoks juhu donosi nam food blogerica Sandra Rončević

Neka mirisi i okusi proljeća zamirišu i u vašoj povrtnoj juhi koja će vratiti našem tijelu potrebnu energiju i otklonit proljetni umor. Ovaj proljetni detoks mix svježeg zelenog povrća, tikvica i poriluka, spravljenih kao juha, otkloniti će umor i vratiti vašem tijelu potrebnu snagu.

Juha od kestena prava je mirisna jesenska poslastica

Vruća, mirisna i primamljiva juha od kestena zasiguno je jedan od najpoželjnijih obroka jeseni.
Ovaj recept za juhu obogaćen je i vinom, baš kao pravim dodatkom za hladnije dane koji su pred nama.

Domaća pašteta od luka rapsodija je finih okusa

Postoje razno razne vrste pašteta, a najčešće se poslužuju kao dio predjela ili kao fini doručak ili večera na nekom domaćem kruhu.

Kokošja juha prema domaćem receptu naših baka

Domaća bistra kokošja juha oduvijek je bila prava okrjepa za tijelo, a da je zaslužila mjesto na tronu dokaz je i da se uvijek priprema u većini svečanih prilika kao poseban tradicionalni specijalitet za početak svečanih objeda.

Brancin ili lubin recept s ribom na drugačiji način

Volte li moderna jela od ribe, onda je ovaj recept za brancin, ili kako ga još zovu lubin, kao stvoren za vas.

Salata od pečenog odreska s umakom od majoneze i peršina

Za sve koji obožavaju salate, u kojima ima i mesa, ovaj recept s junetinom, majonezom i peršinom kao stvorena je brz i hranjiv obrok, bilo kao ručak ili ranija večera.

Pire od celera i pastrnjaka savršeno se slaže sa svinjećim pečenjem

Ako volite finu pečenu svinjetinu, koja je u nas tradicionalno jelo koje se poslužuje kao “sretno” jelo pri ulasku u Novu godinu vjerujte prilog od pirea u kojem je celer i pastrnjak savršeno će zaokružiti okuse vaše blagdanske večere!