Hrvatska kuhinja

Napravite domaći ajvar prema super jednostavnom receptu

Već sama pomisao na domaći ajvar izaziva želju za jelom, a sada kada su tržnice prepune svježeg povrća pravo je vrijeme da se upustite i napravite svoj domaći.

Rolada s breskvama omiljeni ljetni desert

Bilo da ih upotrijebite kao svježe sada kada su breskve u svojoj sezoni branja ili iz kompota ova rolada s breskvama svakako će goditi svačijem nepcu.

Tikvice s mentom ljetna je salata koja sjajno osvježava

Pripremite ovu brzu, zdravu i finu salatu u kojoj će tikvice i menta izazvati eksploziju aroma i okusa u dodiru s vašim nepcem.

File jadranske hame s ukusnim kozicama i kvinojom

Kao i mnoge ribe tako i riba hama ima nekoliko imena na našoj obali Jadrana pa ovu ribu negdje zovu sjenka, negdje grb, krb, a u nekim priobalnim mjestima morski orao, sokol.

Duet romba i sabljarke rapsodija je obogaćena rakovima i škampima

Prava ljetna rapsodija okusa nalazi se u ovom izuzetno raskošnom receptu koji čine romb i sabljarka uz škampe i rakove koji će dodatno obogatiti ovo pravo morski jelo.

Napravite domaći Radler s jagodama

Osvježenje po vašoj mjeri! Ako ste ljubitelj Radlera, aromatiziranih piva voćnog okusa, onda će vas ovaj recept s jagodama sigurno razveseliti!

Pjenušava voćna salata pravo je osvježenje i rapsodija ljetnih okusa

Jeste li već probali voćnu salatu s pjenušcem, jer ako niste onda je ljeto pravo vrijeme za ovakve osvježavajuće okuse.

Romb ili iverak kako god zvali ovu ribu bit će sjajan ručak

Iverak ili romb ukusna je bijela riba koja je izuzetno slatka i ukusna ako se pripremi prema dobrom receptu.

Kuhani štrukli prema tradicionalnom zagorskom receptu

Kuhani, pečeni, zapečeni, slatki ili slani štrukli zaista su pravi predstavnici kuhinje Zagorja, Podravine i Međimurja.