Reiki

Tip istočnjačke medicine koja koristi tehniku iscjeljivanja energijom visoke frekvencije za liječenje, smanjivanje stresa i opuštanje.

Naziv Reiki dolazi od japanskog izgovora dva kineska simbola, rei (duh, božansko) i ki (poznat i kao kineski qi ili chi – dah, vitalna, energija). Otkrio ga je 1922. japanski budist Mikao Usui nakon duge meditacije, molitve i posta. Usui nikada nije gledao na reiki samo kao na tehniku iscjeljivanja, već je redovito naglašavao i samoostvarenje te harmonizaciju života u cijelosti. Njegovih pet osnovnih principa reikija su: ne ljuti se, ne brini, budi zahvalan, radi marljivo te budi pristojan prema drugima.

Vršenje Reiki tretmana obavlja se polaganjem ruku iscjelitelja na ili iznad tijela osobe koju treba liječiti. Na taj se način prenosi univerzalna energija koju iscjelitelj samo kanalizira. Da bi postupak bio uspješan osoba nad kojom se vrši tretman mora biti otvorena za primanje energije te općenito za ovakav način liječenja.

Postoji više grupa i podgrupa reikija, a dvije osnovne su tradicionalni japanski reiki i pojednostavljeni zapadnjački reiki. Reiki iscjelitelji i učitelji su hijerarhijski podijeljeni na nekoliko stupnjeva, a za inicijaciju u više stupnjeve treba se platiti nemala svota novca, što još uvijek izaziva kontroverze u reiki zajednici.

U Hrvatskoj postoji udruga Reiki Dojo Croatia koja se bavi podučavanjem reikija, te konzultacijama, radionicama i seminarima, kao i Hrvatska asocijacija reikista Reiki Usui.

NAZIV: ANANDA REIKI
ADRESA: Zagreb
AKTIVNOSTI: reiki, tečaj istine, implanti, melemi
KONTAKT: tel.: +(385) 1 3396 181; e-mail: info@ananda-reiki.com

NAZIV: AROMATERAPIJA
ADRESA: Zvečajska 17, Zagreb
AKTIVNOSTI: aromaterapija, shiatsu, reiki, fitoterapija,
KONTAKT: tel.: 091/ 515 9260

NAZIV: NOVA ENERGIJA
ADRESA: Prvomajska 23, Čakovec
AKTIVNOSTI: reiki, zaštita od zračenja, reiki škola
KONTAKT: tel.: 098/164 5791; e-mail:  info@nova-energija.hr

NAZIV: OTTO KOSTER
ADRESA: Tratinska 74a, Zagreb
AKTIVNOSTI: refleksologija, shiatsu, reiki,
KONTAKT: tel.: +385-(0)98-885322; e-mail:  ottokoster@yahoo.com

NAZIV: REIKI STUDIO
ADRESA: Poljana Zdenka Mikine 5, Zagreb
AKTIVNOSTI: reiki, rediestezija
KONTAKT: tel.: (01) 383-1110

NAZIV: SOUL CENTAR
ADRESA: Petrova 53/4, Zagreb
AKTIVNOSTI: theta iscjeljivanje, aroma masaža i terapija, refleksoterapija, shiatsu, ayurveda, energetski tretmani, reiki, reiki inicijacije, iscjeljivanje zvukom, gongovi, tibetanske zdjele
KONTAKT: tel.: 01/2323-326; e-mail: soul.centar@gmail.com

NAZIV: TOMISLAV BUDAK 
ADRESA: Zagreb
AKTIVNOSTI: reiki, bioenergetski tretmani, intencijska energetika,
KONTAKT: tel.: 091/2530-736; e-mail: tomislav.budak@zg.t-com.hr

Pripremio: Robert Bertović

Facebook Like Button