Rižoto sa šparogama jednostavno se priprema, neodoljivo je svježeg okusa, a mali savjet učinit će ovaj rižoto idealnim za lagani objed u čijem ćete mirisu i okusu neizmjerno uživati.
SAZNAJTE za još par odličnih recepata sa sezonskim šparogama
Krem juha od šparoga bogatstvo je okusa na vašem stolu
Fritaja ili recept za šparoge s jajima
Medaljoni sa šparogama i curryem
Sastojci za recept
1 vezica šparoga (bijele ili zelene)
200 g riže (arborio ili carnaroli)
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 čaša bijelog vina (Chardonnay)
800 ml juha od povrća
1 žlica maslaca
1 žlica parmezanom
maslinovo ulje
Priprema recepta:
Ogulite šparoge. Oguljene i drvenaste dijelove šparoge skuhajte.
Procijedite tekućinu te ju iskoristite kao temeljac za rižoto. Šparoge skuhajte u drugoj posudi sa solju i šećerom dok ne postanu mekane ali i dalje hrskave.
Nasjeckajte luk i propirjajte na maslinovu ulju i maslacu, dodajte rižu i pirjajte s lukom na kratko.
Dodajte vino i pustiti da zakipi pa dodajte prethodno pripremljen temeljac uz stalno miješanje. Nakon cca. 20 minuta, riža trebao biti “al dente”, maknite lonac sa štednjaka, dodajte parmezan, maslac i kuhane šparoge.
Rižoto možete ukrasiti s prženim šparogama.
Dobar tek!
Recept omogućio: www.visitgraz.com