Savršene ideje iz koncept dućana Luzio

Za lokaciju ovog snimanja odabrala sam susjedni jedinstveni koncept dućan Luzio. Luzio su 2006. godine otvorili María José Gómez i Maximiliano Zigart te su nedavno proslaviti desetgodišnjicu svog postojanja.

luzio-01

Luzio je prvi luksuzni koncept dućan u Barceloni smješten unutar 800m2 u ekskluzivnom okruženju Turo parka koji pruža jedinstveno iskustvo razgledavanja i odabira koje utječe na svih pet ljudskih osjetila: na vid, na dodir, na sluh i miris.

U dobro koncipiranom prostoru nalazi se luksuzni dućan namještaja i dekorativnih kućnih potrepština i ukrasa, cvjećarna i restoran Iluzione uređen u Brooklynskom stilu koji je otvoren povodom proslave deset godina postojanja ovog fantastičnog mjesta.

luzio-03

Ako ćete se zateći u Barceloni svakako posjetite i osjetite atmosferu ovog prekrasnog dućana u kojem možete kupiti vrhunski i visoko kvalitetni namještaj i potrepštine pažljivo probranih od strane iskusnog tima dizajnera iz Luzia.

Miro Mišljen dizajn

Miro Mišljen je jedan od najpopularnijih slovenskih modnih dizajnera koji je studirao dizajn interijera ali moda je ipak bila njegova glavna ljubav, još od samog djetinjstva.

luzio-04

Miro je otvorio svoj prvi butik kada je imao samo dvadeset godina i od tada je postao omiljeni modni dizajner slovenskih slavnih osoba. Poznat je kao “zločesti” dečko mode jer su njegove modne revije često šokantne i uvijek nose socijalnu ili umjetničku poruku. Poznat je kao ekstravagantan, ponekad i ekscentričan dizajner. Miro je oduvijek inspiriran ljubavlju i ljudima koji žive na margini društva te uvijek traži nove načine kako bi kombinirao modu i umjetnost.

Izabrala sam jedan predivni prsluk Mire Mišljena koji se veže u struku vrpcom i ima prednje džepiće. Prsluk je izrađen od različitih materijala, prednji dio od mekanog tamnozelenog kariranog materijala, a zadnji je izrađen od deblje vune. Kupila sam ovaj prsluk jer mi se sviđao materijal na leđima koji pomalo podsjeća na tepih i vidjela sam ga već na sebi u kombinaciji s košuljom s bijelim zvonastim rukavima ili sivom košuljom i crnim trapericama visokog struka.

luzio-05

Accessory koji volim

Šešir je jedan moj obožavani modni dodatak i nosim ga stalno. Dobila sam dosta šešira na dar do sada, a sama ih pomno biram pri kupnji. Šešir koji jako volim je izrađen od zelene vune i nabavila sam ga u MIYUU dućanu u Barceloni. Jako sam zadovoljna i odabirom ručne torbice hrvatske marke Hero4Heroes, a oznaka na mojoj torbici kaže kako je moja super moć to što sam mama Anabeli i to je istinito jer taj “posao” zahtjeva više energije nego bilo koji od svih koje sam do radila do sada. Raduje me kada vidim ljude koji sjede do mene i osmjehuju dok čitaju natpis na torbici :)

luzio-06

Marka Hero4Heroes nalazi se u Rijeci. Ovaj zanimljivi dizajn primjer je pozitivnog duha koji vole nositi moderne heroine. Dizajnerica Marijana Hero uglavnom dizajnira jedinstvene komade odjeće koji su u cijelosti i djelomično sastavljeni o ručno oslikane svile. Njezin dizajn karakteriziraju ukrasi od perli ili lažno drago kamenje. Ovaj brend poznat je po veselom duhu i raskošnom paletom svih duginih boja. Ukrasila sam dodatno prsluk starinskim iglama, koje sam prikupila tijekom godina, a većinu njih sam nabavila na dvorišnim rasprodajama ili antikvarnicama tijekom mog boravka u New Yorku, a svaka od tih divnih igala ima svoju posebnu priču. Na primjer dugačka drvena igla za pletenje pripadala je mojoj baki i obvezno je nosim kao iglu na svojoj kariranoj škotskoj plisiranoj suknji.

luzio-07

Kada se radi o nakitu najviše volim nositi ogrlice ali i prstenje od kojih mi je najdraži Trandcy prsten kojeg možete vidjeti na fotografiji. Kada je o naušnicama riječ unatrag dvije godine, od kada sam pronašla nevjerojatne cuffs naušnice, nosim ih kad god idem nekamo bez Anabele, jer ih moja mala kćerkica uvijek povlači s ušiju :)

luzio-08

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk