Spektakl na međunarodnom sajmu turizma

Turističke agencije FOSCROT TRAVEL, WORLD ADVENTURE TRAVEL, ARCTIC CLUB i FOSCROT YACHT sudjelovat će na Međunarodnom sajmu turizma Place2Go koji će se od 16. do 18. ožujka 2018. godine održati u Areni Zagreb (Ulica Vice Vukova 8).

Turistička agencija FOSCROT TRAVEL predstavit će sve destinacije u svojoj ponudi za 2018. godinu i najaviti destinacije za 2019. godinu. Svoj prošlogodišnji nastup obilježili smo temom Tanzanije, a ovogodišnji ćemo nastup obilježiti temom Gvatemale. Gvatemala je naše novo tržište koje nudimo u programu od 10 dana, ali i iznimno vrijedna dopuna našim redovnim programima putovanja u Panamu, Kostariku i Nikaragvu.

Na ovogodišnjem Place2Go upoznat ćemo vas s prirodnim ljepotama i kulturom Gvatemale na jedan poseban način, a o čemu je konkretno riječ možete saznati ako nas posjetite na štandu broj 1. Dodali bismo ovome kako će se u subotu 17.3. s početkom u 17 sati na štandu FOSCROT TRAVEL-a održati i susret svih postojećih i budućih klijenata agencije. Za njih pripremamo zabavu na temu našeg novog tržišta. Naše će vas osoblje u ruhu majanskih platana i uz vokale tradicionalne glazbe poslužiti jednim od najpoznatijih specijaliteta Gvatemale.

Turistička agencija WORLD ADVENTURE TRAVEL predstavit će program “Put u nepoznato” kojeg realizira u suradnji s britanskim istraživačima i biolozima, a uz podršku BBC-a. Agencija će s polaskom 15.06.2018. godine organizirati jedinstveno 15-dnevno putovanje u nepoznato – na jednu od 10 nevjerojatnih lokacija sa snimanja BBC-jevog serijala Blue Planet II.

Putovanje kroz program “Put u nepoznato” započinjemo u Zagrebu, a putnici će svoju krajnju destinaciju saznati tek prilikom ukrcaja u zrakoplov. Je li riječ o Meksiku (Kalifornijski zaljev), Norveškoj (Svalbard, Arktik), Južnoj Georgiji i otočju Južni Sandwich, Velikom koraljnom grebenu (Queensland, Australija) ili južnoj Africi? Ili je riječ o Zaljevu morskih pasa (zapadna Australija), Nikaragvi, Galapagosu, Borneu ili Maldivima?

Odgovor na to pitanje znamo samo mi, a na vama je probuditi iskonskog putnika u sebi i otisnuti se u jednu od najvećih životnih avantura dosad. Dobro, možemo vam malo pomoći. Maldivi nisu. Detaljnije informacije o ovom programu možete dobiti ako nas posjetite na štandu broj 17.

Turistička agencija ARCTIC CLUB, naša nova turistička agencija specijalizirana za tržišta Arktičkog kruga, na ovogodišnjem Place2Go predstavit će se s programom obilaska sjeverne Norveške. Našim novim 8-dnevnim programom provesti ćemo vas kroz otoke Tromsøya, Skjervøya i Kvaløya. Posjetit ćete Trømso, Signaldalen u blizini granice sa Finskom i Švedskom, Lyngsalpan (poznatije kao Aurora Alpe) te Skjervøy.

Tijekom boravka posjetit ćete poznati Polar Park, a čak tri večeri sudjelovat ćete u potrazi za spektakularnom aurorom borealis – pješke, uz pomoć sobova i naposlijetku haskija. Upoznat ćete se i s kulturom i načinom življenja autohotnog naroda Sami. Odvest ćemo vas i na plovidbu i road trip norveškim fjordovima, gdje ćemo vas, kao i u slučaju noćnog promatranja aurore borealis, učiti o tehnikama fotografiranja.

Ova avantura ne bi bila potpuna bez isplovljavanja u Norveško more, gdje ćete imati priliku promatrati grbave kitove u prirodnom staništu. Osim uživanja u tradicionalnoj hrani toga dijela Norveške, odvest ćemo vas i na poznatu pivsku turu u Tromsu. Detaljnije informacije o ovom programu možete dobiti ako nas posjetite na štandu broj 17.

Turistička agencija FOSCROT YACHT također će sudjelovati na ovogodišnjem Place2Go-u. Osim naših redovnih programa jedrenja jedrilicama i katamaranima, predstavit ćemo potencijale podvodnog drona – naše najnovije usluge istraživanja podmorja. Detaljnije informacije o ovom programu možete dobiti ako nas posjetite na štandu broj 18.

Radno vrijeme sajma za posjetitelje je u petak 16.3. od 16:00 do 19:00 sati, a u subotu 17.3. i nedjelju 18.3. od 10:00 do 19:00 sati. Više informacija o sajmu možete dobiti na poveznici www.place2go.org.

Uz dopuštenje: Foscrot travel (sve fotografije)