Što govori boja odjeće

Što boja odjeće koju nosite govori o Vama?

Kada izabirete odjeću kako bi ste nekoga impresionirali, bez obzira da li se radilo o intervju, događanju ili običnom druženju, boje koje imate na sebi i koje Vi sami izabirete jako puno govori o Vama i Vašoj osobnosti.

Kada se pripremate za takav događaj uvijek unaprijed razmišljate što ćete obući. Odijelo? Hlače i jakna? Kravata? No, ono što može biti važnije od onoga koji komad odjeće nosite je boja odjeće koju imate na sebi.

Vi već možda i znate, ali podsvjesno, da i ljudi primjećuju boje i naši mozgovi ih tumače, dajući nam različite emocionalne utiske, pa čak i fizičke reakcije.

Mi ćemo Vam sada odati neke male tajne o tome što boja odjeće govori o Vama, a Vi pripazite što ćete obući za Vaš sljedeći intervju.

Crna
Crna je boja moći i autoriteta. Jedna od najpopularnijih boja u svijetu mode zbog toga što ljude čini mršavijima, elegantnima i bezvremenski. Ali izbjegavajte nositi cijelo vrijeme crnu boju, jer se možete činiti nedostupnima drugim ljudima.

Siva
Jedna od najpopularnijih boja koje se nose za intervjue. Siva boja predstavlja prefinjenost i samopouzdanje. Kako siva boja nije izričita niti boja koja se lako zapaža i ostavlja utisak, na intervjuima će biti onda najvažnije što ćete vi reći a ne što imate na sebi.

Bijela
Bijela boja je također jedna od najpopularnijih boja u svijetu mode, jer je svijetla, profinjena, neutralna i može se kombinirati uz bilo koji odjevni predmet. Ako bijelu boju imate na sebi za vrijeme intervjua prikazati ćete čistoću i jednostavnost.

Crvena
Jedna od emocionalno intenzivnih i agresivnih boja, crvena stimulira ubrzano disanje i ubrzano kucanje srca. Osim toga ta boja predstavnica je ljubavi, čežnje i strasti. Crvena boja se ističe, ali pojavu nosilaca čini težom. Kako je crvena boja jako teška boja i intenzivna, upadljiva, ne predlaže se za poslovne sastanke i smatra se da ne pomaže u intervjuima i određenim dogovorima.

Žuta
Sretna, sunčano žuta je dobavljač pozornosti. Uvijek ćete biti u središtu pažnje. To je najteža boja za oči i njezinu percepciju, i može biti prikazana kao s previše moći ako je se obuće u određenoj situaciji. S žutom bojom se mora jako paziti da ljudima ne ostanete u sjećanju kao osoba koja nema granica. Žuta boja poboljšava koncentraciju i stoga je njegova upotreba za pravne bilježnike.

Zelena
Zelena simbolizira prirodu. Jedna od nježnih boja za ljudsko oko, i jako je smirujuća i osvježavajuća. Tamno zelena je muška, konzervativna i podrazumijeva bogatstvo.

Plava
Boja neba i boja oceana, plava boje je jedna od najpopularnijih boja. Mirna i modra plava uzrokuje da tijelo proizvodi umirujuće kemikalije. Jedni od najpoznatijih modnih savjetnika preporučuju plavu boju jer ona simbolizira poštenje i kontrolu.

Ljubičasta
Boja kraljevstva, ljubičasta predstavlja i nosi sa sobom luksuz, bogatstvo i prefinjenost. Percipirana za žene, romantična i rijetka u prirodi. No, ponekad se ljubičasta može prikazati kao i umjetna a time i ne dosljedna.

Smeđa
Čvrsta, pouzdana smeđa je boja zemlje te je u izobilju u prirodi. Svjetlo smeđa predstavlja genijalce. Smeđa boja je topla za intervjue, a reflektira stabilnost i promiče komunikaciju.

Facebook Like Button