Soufflé ili nabujak kneza Pucklera deserto je iznenađenje ispod čije se tople hrskave kore skriva sladoled. Ova poslastica dobila je ime po knezu Hermannu Pückler-Muskau koji je bio veliki pustolov, po zanimanju časnik i književnik, a iznimno poznat ostaje u povijesti po uređivanju vrtova i obožavanja posebno za njeg izrađena specijaliteta koji je i po njemu dobo i svoje ime.
OVDJE pronađite recept za još jednu slavnu poslasticu
Jagode Romanov najpopularniji su način pripreme jagoda
Sastojci za recept:
2 paketića Furst-Puckler sladoleda,
4 bjelanjka,
180 g šećera
kora jednog limuna,
2 banane,
2 žlice trešanja iz kompota
2 žlice nasjeckanog badema
Priprema recepta:
Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg. Pri tome polagano dodajemo šećer i limunovu koricu. Jedan Pucklerov sladoled položimo na vatrostalnu ploču i pokrijemo polovinama oguljenih banana i polovinama trešanja iz kompota. Odozgora stavimo drugi sladoled. Vanjske strane i gornju plohu sladoleda pokrijemo snijegom od bjelanjaka i ukrasimo uz pomoć kuharske šprice. Stranice pospemo s bademima.
Sufle pečemo u zagrijanoj pećnici 260° na gornjoj rešetki da postane svijetlosmeđ. Sufle odmah iznesemo na stol i poslužimo.
Piše: Wish.hr
Fotografija: la Ezwa