Soufflé ili nabujak kneza Pucklera topli desert od sladoleda kojeg ćete obožavati

Soufflé ili nabujak kneza Pucklera deserto je iznenađenje ispod čije se tople hrskave kore skriva sladoled. Ova poslastica dobila je ime po knezu Hermannu Pückler-Muskau koji je bio veliki pustolov, po zanimanju časnik i književnik, a iznimno poznat ostaje u povijesti po uređivanju vrtova i obožavanja posebno za njeg izrađena specijaliteta koji je i po njemu dobo i svoje ime.

OVDJE pronađite recept za još jednu slavnu poslasticu :)
Jagode Romanov najpopularniji su način pripreme jagoda

Sastojci za recept:
2 paketića Furst-Puckler sladoleda,
4 bjelanjka,
180 g šećera
kora jednog limuna,
2 banane,
2 žlice trešanja iz kompota
2 žlice nasjeckanog badema

Priprema recepta:
Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg. Pri tome polagano dodajemo šećer i limunovu koricu. Jedan Pucklerov sladoled položimo na vatrostalnu ploču i pokrijemo polovinama oguljenih banana i polovinama trešanja iz kompota. Odozgora stavimo drugi sladoled. Vanjske strane i gornju plohu sladoleda pokrijemo snijegom od bjelanjaka i ukrasimo uz pomoć kuharske šprice. Stranice pospemo s bademima.

Sufle pečemo u zagrijanoj pećnici 260° na gornjoj rešetki da postane svijetlosmeđ. Sufle odmah iznesemo na stol i poslužimo.

Piše: Wish.hr
Fotografija: la Ezwa

Facebook Like Button