Tajna bicikla

Stablo koje je progutalo bicikl u državi Washington.

Ideja o biciklu koje je progutalo stablo izgleda fantastično, te je u državi Washington, “bicikl kojeg je progutalo stablo” prizor kojeg dolaze gledati mnogobrojni mještani i turisti.
Nalazi se na Vashon otoku, državi Washington, te je 1994. godine osvojio prvo mjesto na natjecanju za odabir najneobičnijeg mjesta ili događaja, na području Washington-Oregon.

Očito je netko, prije nekoliko desetljeća, ostavio svoj bicikl naslonjen na stablo, i kako je stablo raslo, bicikl je obavijen granama i unutrašnjosti drveta, te se sada podiže i do sedam metara od tla. Nevjerojatna je činjenica da je stablo raslo oko bicikla, umjesto da ga gura preko, i da u sve to vrijeme, tokom godina, nitko nije pomaknuo bicikl.

Bicikl je bio dio urbane legende godinama, a priče kruži na društvenim mrežama i osvaja srca svojom misterioznošću i tajnama koje sadrži u sebi. Prema legendi, dječak je ostavio svoj bicikl pored stabla i otišao je u rat 1914. godine, te se nikada nije vratio. Istinita priča naime, prema otkrivanju države Washington, je malo manje romantična, ali s istim rezultatom.
Bicikl je inspirirao Berkeleya Breatheda, koji je napisao dječju knjigu Red Ranger Came Calling.

Možda, jednoga dana i saznamo pravu istinu ovog tajanstvenoga bicikla, no za sada možemo samo uživati i razmišljati o njegovoj čaroliji i prošlosti koju je zauvijek zapečatio u stablu.

Tekst: Azra Terzić
Fotografije: Foster