Terme Šmarješke Toplice

U Terme Šmarješke Toplice, jer je vrijeme za promjene.

Za zdraviji način života jednostavno se treba odlučiti. Uz pomoć stručnjaka, taj put će biti lakši.
Nastanak civilizacijskih ili posljedičnih bolesti – bolesti srca i žila, karcinomi, bolesti metabolizma, povišenog krvnog tlaka i pretilost – posljedica su suvremenog načina života.
Ljudi najbolje utječu sami na učinkovitost svojeg obrambenog sustava, sa vlastitom aktivnošću, ali pri tome je dobrodošla i pomoć stručnjaka. U Termama Šmarješke Toplice, problemima suvremenog načina života, bavimo se više od desetljeća. Programima medicinskog wellnessa – programima detoksikacije, mršavljenja i najnovijim pro-gramom, kontroliranja stresa – ljude osvještavamo i učimo kako biti i ostati tjelesno i psihički, što dulje, u najboljoj kondiciji.

smarjeske-toplice-1

»Detoksikacija tijela je najbolji način, da reguliramo svoj unutarnji biološki okoliš, što je vrlo značajno, obzirom da o tome ovisi naše zdravlje i dužina života.«

Detoksikacija je ulaganje u tijelo

U posljednje vrijeme, sve više se govori o detoksikaciji tijela. Svjesni smo, da se u našem tijelu nakupljaju štetne tvari, koje unosimo hranom, onečišćenim zrakom, kozmetikom, stresom ali i negativnim mislima – i kada se sve to nakuplja dan za danom, godinu za godinom, dolazi do narušavanja unutarnje biološke ravnoteže. Iako znamo što bi bilo dobro, put do izvedbe često je prezahtjevan. Stoga je organiziran, stručno vođen, te također nadziran program, dobra pratilja u dostizanju zadanih ciljeva.»Detoksikaciju tijela najbolje postižemo pos-nom prehranom sa voćnim i biljnim sokovima«, pojašnjava savjetnica za prehranu Janja Strašek iz Terma Šmarješke Toplice, koja individualne programe detoksikacije sastavlja zajedno sa liječnikom i osobnim trenerom. Prijepodne na programu čišćenja tijela, ispunjeno je različitim tjelesnim aktivnostima, dok je poslijepodnevno vrijeme namijenjeno posebnim terapijama, koje pospješuju izlučivanje otrova, te relaksacijskim tretmanima, poput masaža i kupki, koje ublažavaju stresne reakcije.

smarjeske-toplice-3

Čarobna lakoća postojanja

Smršavjeti je teško. To je činjenica kojoj treba pogledati u oči. Previše kilograma smanjuje pokretljivost, nedostatak energije, te općenito povećava ugroženost zdravlja i podložnost različitim oboljenjima.U šmarješkim termama, suvišne kilograme možete izgubiti na zdrav način. Dugogodišnje iskustvo i postignuti rezultati gostiju, govore da su njihovi programi pravi put do željenih rezultata. Program mršavljenja Slim-Fit, problem prekomjerne tjelesne težine rješava cjelokup-no. Uključuje individualnu prehranu, stručno vođene sportske djelatnosti i suvremene me-tode »sagorijevanja« masnih naslaga, što za posljedicu ima učvršćivanje i podizanje mlo-havih dijelova tijela, gdje se stanice masnoće najčešće nakupljaju (struk, bokovi, butine).
U Šmarješkim Toplicama se nalazi najsuvremenije slovensko termalno lječilište u kome brinemo za vaše tijelo i dušu. Pod okriljem zelenih šuma dali smo prednost suvremenom programu medicinskog wellnessa koji poboljšava kvalitetu vašega življenja.
Terme Šmarješke Toplice su nositelj priznanja Naj slovenski wellness i National Geographic Traveller Luxury Spas.

smarjeske-toplice-4

Program Slim-Fit

Cjelovit, stručno osmišljen program mršavljenja, rješava problem prekomjerne tjelesne težine uz pomoć najnovijih medicinskih spoznaja i postupaka.

Raznovrsna i zdrava prehrana:
> Slim-Fit jelovnici, individualno prilagođeni vašim potrebama i ukusu,
> savjetovanje i motivacijsko djelovanje stručne savjetnice za prehranu,
> izuzetno svježe i domaće namirnice, kupljene kod lokalnih dobavljača.

Učinkoviti program mršavljenja:
> individualno osmišljeni programi za dostizanje optimalnih ciljeva,
> program pod nadzorom stručnog tima: liječnika i savjetnice za prehranu, osobnog trenera.

6-dnevni program uključuje:
> 5 x noćenje uz puni pansion,
> analizu stanja – analizu strukture tkiva, ergometrija,
> terapije: aromaterapija (masaža) za mršavljenje, njega tijela Slim-Fit, piling solju i mirisnim uljem, masažna aroma kupelj za detoksikaciju, IR lipoliza (medisat),
> tjelesna aktivnost: nordijsko hodanje u prirodi ili pace vježba, kardiokros trening, aerobik u vodi,
> uvodno i zaključno savjetovanje o prehrani.

smarjeske-toplice-5

Program Vita-Detox

Taj jedinstveni program detoksikacije pospješuje izlučivanje štetnih supstanci iz tijela, te poboljšava njihovu energijsku ravnotežu. Program se temelji na prehrambenoj detoksikaciji – s postom –, prilagođenoj tjelesnoj aktivnosti i sklopu novih tretmana za detoksikaciju.

Učinkoviti program detoksikacije:
> program pod nadzorom stručnog tima: liječnika i savjetnice za prehranu, osobnog trenera.
> Vita-Detox jelovnici, individualno prilagođeni vašim potrebama i ukusu,
> savjetovanje i motivacijsko djelovanje stručne savjetnice za prehranu,
> izuzetno svježe i domaće namirnice, kupljene kod lokalnih dobavljača.

8-dnevni program uključuje:
> 7 noćenja uz puni pansion u jednokrevetnoj sobi,
> pregled kod liječnika,
> analizu stanja – testiranje pod opterećenjem, laboratorijski pregled krvi, analizu strukture tkiva,
> uvodno i završno savjetovanje o prehrani,
> terapije: fango obloge, aromaterapija (masaža) za detoksikaciju, saunanje i limfna drenaža,
> tjelesne aktivnosti: nordijsko hodanje ili pace vježba, aerobik u vodi, pilates i kardiokros trening,
> relaksacija i njega: aromaterapija (masaža) za mršavljenje, klasična masaža tijela.

 

Posebna ponuda u studenom i prosincu u Termama Krka:

cure-idemo-uzivati
Cure, idemo uživati … na pravi festival masaža u Terme Krka

Izaberite svoj cjeloviti vikend relaksacije! Posjet saunama, blagotvorne masaže, opuštanje uz zvuke gonga, joga i vježbe disanja, kupanje u bazenima – s noćnim kupanjem uz sjaj svijeća i radionice masaža i prirodne kozmetike.

Tijekom studenog i prosinca jedinstveni wellness paket Cure, idemo uživati u hotelu 4*.

Facebook Like Button