Torbica koja stvara modnu i financijsku povijest

U proteklih 35 godina popularne Birkin torbe su po cjenovnoj vrijednosti narasle preko 500% a očekivani porast u sljedećih deset godina predviđa udvostručenje. Prema nedavno provedenom istraživanju, kupnja Birkin torbe je sigurnija od ulaganja u zlato ili dionice.

Na nedavnoj Christie’s aukciji u Hong Kongu, White Himalayan Niloticus Crocodile Diamond Birkin torba je prodana za rekordnih 300.168 USD. To ovu izuzetnu žensku torbicu čini najvrjednijom ručnom torbom koja je ikada prodana. Nedostižne Birkinice imaju reputaciju teško dobavljivih modnih dodataka, a nalaze se na mnogim listama čekanja te ih odlikuje izuzetno visoka cijena. Kao jedan od najrjeđih modela iz ponude, Diamond Himalaya je zasigurno najpoželjniji model na svijetu.

Svaka torba izrađena je od kože nilskog krokodila, koja se obrađuje i boja u napornom i dugotrajnom procesu. Ishod je suptilna nijansa bijele i sive boje koja podsjeća na himalajske planine pokrivene snijegom a 18 karatno bijelo zlato i dijamanti pružaju ekskluzivni završni dodir.

Smatra se, kako se godišnje proizvede samo jedan do dva komada Diamond Himalayas torbe, što ju čini torbom koja je proizvedena u najmanje komada, na cijelom svijetu.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button