Trčanjem dođimo do dječjih reuma kampova

Zaljubljenicima u trčanje i zdrav život pruža se prilika da sudjelovanjem u utrci Reumatlon i Mini Reumatlon pomognu djeci oboljeloj od reumatskih bolesti, odnosno doprinesu organizaciji dječjih reuma kampova u Hrvatskoj.

Utrke Reumatlon i Mini Reumatlon otvaraju svoja vrata za javnost 20. listopada na zagrebačkom Bundeku – pridružite se, učinite dobro djelo i pomozite u podizanju kvalitete života djece i mladih oboljelih od reumatskih bolesti.

Ove godine se „Reumatlon“ trči 20. listopada upravo iz razloga što je 19. listopada Svjetski dan dječjeg juvenilnog artritisa, a utrka ima humanitarni karakter usmjeren isključivo djeci, a to je prikupljanje novčanih sredstava za organiziranje prvog kampa za djecu oboljelu od juvenilnog idiopatskog artritisa.

Iz tog razloga će prvi puta biti potrebno uplatiti i donaciju u zaista simboličnom iznosu, ali za beskrajno humanu svrhu.

Organizator utrka je Hrvatsko reumatološko društvo (HRD), suorganizator udruga pacijenata Remisija, parteri su Hrvatska liga protiv reumatizma, Hrvatski nacionalni odbor Desetljeće kostiju i zglobova te Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a utrke se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

udruga remisija

DETALJI OVOGODIŠNJE UTRKE

U sklopu ovogodišnjeg Reumatlona održat će se tri utrke sa startnim mjestom kod mostića i amfiteatra na Bundeku!

Utrka na 10 km počet će u 11 sati, utrka na 5 km počinje u 11:05, a točno u podne trčat će se simbolični Reumatlon i Mini Reumatlon u kojem će sudjelovati djeca i odrasli oboljeli od reumatskih bolesti te svi koji ih podržavaju.

Za najbrže natjecatelje u utrkama na 10 i 5 km organizatori će osigurati nagrade, dok su u simboličnoj utrci svi pobjednici, a posebice mali pacijenti – oni su naši ironkids, naši supermeni i heroji koji ne dozvoljavaju da ih bolovi onemoguće u kretanju i igri.

Uz stazu su predviđena i razna događanja poput radionica tai chija, nordijskog hodanja, fitnessa, organizirat će se konzultacije s liječnicima i zabavni program. Detalje programa koji će početi od 9 sati i dodatne informacije objavljivat ćemo na ovoj web stranici i na Facebook stranici https://www.facebook.com/reumatlon.

GDJE SE PRIJAVITI I KAKO POMOĆI

Pridružite nam se!

Sa zahvalnošću primamo donacije od 100 kn za utrku od 10 km, 60 kn za utrku od 5 km i 40 kn za sudjelovanje u simboličnim utrkama Reumatlon i Mini Reumatlon.

Prijave se primaju na stranici Stotinka hr

Za sve one koji ne mogu sudjelovati, a žele doprinijeti organizaciji dječjih reuma kampova, otvoren je i račun kod Hrvatskog liječničkog zbora.
Podaci za uplatu su:
Primatelj: Hrvatski liječnički zbor, IBAN : HR7423600001101214818, Poziv na broj: 268-250, Svrha uplate: Donacija – Reumatlon.