Turisti sve više posjećuju Zagreb zbog popravka zubi

Glavni grad Hrvatske „procvjetao“ i u stomatološkom turizmu – najviše dolaze Francuzi i Slovenci, ne zaostaju ni Talijani i Nijemci.

Ljepote Zagreba koje otkrivaju i kojima se iznova vraćaju brojni strani turisti, samo su dijelom razloga povećanog broja posjetitelja koje bilježi iz mjeseca u mjesec hrvatski glavni grad.

Naime, unatrag nekoliko godina strani turisti odlučili su posjetom Zagrebu spajati ugodno s korisnim, pa osim planiranih obilaska agramerskih znamenitosti, u svoj posjet uključuju i obavljanje stomatoloških usluga. Na taj način ne samo da ostvaruju dodatnu potrošnju u Zagrebu, nego zbog stomatoloških zahvata i povećavaju broj dana koje provode u glavnom hrvatskom gradu.

ordinacija-balenovic-1

- Zbrinjavanje zubi do nedavno je trajalo od nekoliko dana do nekoliko tjedana što se danas promijenilo zahvaljujući visoko specijaliziranoj tehnologiji i znanjima koji se primjenjuju u stomatologiji. Tako je primjerice Privatna stomatološka ordinacija Balenović koja ima dugogodišnju povijest provođenja dentalne zdravstvene zaštite i među prvim je privatnim praksama osnovanim u Zagrebu prije gotovo 50 godina., među stranim turistima poznata poznata po stalnom praćenju novih tehnologija. Unatrag nekoliko godina od kada se primjenjuje najsuvremenija tehnologija izrade keramičkih krunica i ljuskica koja omogućava izradu novih zubi unutar 24 sata, povećao nam se i broj posjeta stranih turista, koji su obilazili Zagreb iz zabave, a kod nas “sređivali” zube iz potrebe, ali prije svega cjenovno pristupačnih uvjeta i kvalitete koju pružamo – ocjenjuju iz prve privatne stomatološke ordinacije u Hrvatskoj – Ordinacije Balenović.

Tako stomatološke usluge najviše traže Nijemci, Amerikanci, Slovenci i Francuzi, čiji je posjet u posljednjih godinu dana porastao za čak 20 posto. Najviše se radi protetika, ortodoncija i implantati, a zahvaljujući tehnologiji, čekanje je minimalno, dok su rezultati takvi da na preporuku zadovoljnih turista, dolaze novi. Svi zadovoljni jer su Zagreb otkrili i kao novo stomatološko turističko sjedište regije.

ordinacija-balenovic-2

Naša ordinacija, koju prati bogato obiteljsko naslijeđe, te koja je među prvima na ovim prostorima pružala stomatološke usluge u privatnoj stomatološkoj praksi, uvijek je pratila najnovija tehnološka otkrića na području dentalne medicine, te primjenjivala suvremena saznanja u liječenju zuba. Nastavak takve poslovne prakse je primjerice primjena najnovije tehnologije izrade i ugradnje zuba dostupna unatrag nekoliko godina. Primjena intraoralnog skenera i 3D kompjuterske izrade zamjenjuje postupke uzimanja otisaka i izrade zuba te se proces izrade zuba u laboratoriju znatno ubrzao i danas traje od samo nekoliko minuta do nekoliko sati. Sam proces skeniranja zuba traje nekoliko minuta, a novi osmijeh dobivate već unutar 24 sata što su prepoznali i inozemni turisti koji posjećuju Zagreb, a time i sve više i našu ordinaciju uz ostalo i radi ove usluge – ističe dr.med.dent. Nino Balenović, koji uz svoj stručni tim danas među prvima u Hrvatskoj nudi koncept cjelovite stomatološke usluge i inozemnim turistima.

Zbog stomatoloških zahvata turisti najčešće ostaju tjedan dana u Zagrebu, a u posljednji nekoliko mjeseci u Stomatološkoj ordinaciji Balenović izbrojali su čak 29 različitih nacionalnosti turista koji su posjetili glavni grad, te ujedno sa svojim turističkim posjetom obavili i stomatološke usluge.

Privatna stomatološka ordinacija Balenović je započela s radom 1969. godine na istom mjestu gdje se i danas nalazi, u nekadašnjoj Ulici 8. maja br. 8, a danas na adresi Pavla Hatza 23.

U to vrijeme bila je među prvim privatnim praksama u Zagrebu, ali i tadašnjoj državi. Osnovao ju je dr. Ivan Balenović, nakon povratka sa stručnog usavršavanja u Bernu (Švicarska). Ordinacija je od svojeg otvaranja prednjačila po opremljenosti i stručnosti, a istu tradiciju njeguju i danas pod vodstvom dr.med.dent. Nine Balenovića.