U Opatiji održana 3. Konferencija o golf turizmu

Nakon dvije uspješne konferencije, u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji održana je i 3. Konferencija o golf turizmu, koji je jedan od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu. Hrvatska je na početku razvoja ovoga sporta, te se široj javnosti želi predstaviti ovaj iznomno profitabilan sektor turizma i sporta.

golf-konferencija-1

Hrvatska ima sve predispozicije za razvoj golf turizma, što je svakako potrebno iskoristiti. Razvoj golf turizma mogao bi revitalizirati sportski turizam i hrvatsko gospodarstvo, privući goste tijekom cijele godine i značajno utjecati na razvoj cjelogodišnjeg turizma.

golf-konferencija-2

„Važno je ubrzati procese izdavanja potrebnih rješenja, dozvola i drugih poslova potrebnih za izgradnju golf igrališta i privlačenje investitora, a sve s ciljem razvoja golf turizma, koji je u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020., označen kao jedan od važnijih hrvatskih turističkih proizvoda“, istaknuo je Dražen Slamar, predsjednik organizacijskog odbora konferencije.

golf-konferencija-3

„Sprema se puno projekata, a mi kao država i državne institucije moramo omogućiti investitorima da realiziraju svoje projekte. Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020., predvidjela je i izradu akcijskog plana za razvoj golf turizma u Hrvatskoj te na tome aktivno radimo. Razvoj golf turizma nadilazi Ministarstvo turizma te svi zajedno moramo doprinijeti njegovu razvoju“, naglašava Robert Pende, pomoćnik ministra turizma u Upravi za investicije u turizmu, hotelsko turističku ponudu i posebne oblike turizma.

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)