Uređenje kupaonice

Kako urediti malu kupaonicu po svojoj mjeri?
Da li je i vaša kupaonica toliko mala da možete rukama dodirnuti oba zida? Želite svoju kupaonicu vizualno povećati? Možda vam upravo ovi savjeti mogu pomoći.
Kod uređenja cijelog stana, kupaonica je često jedan od najvećih izazova. Dok neke kupaonice imaju prirodnu mogućnost da izgledaju veće, druge trebaju dodatno uređenje kako bi prostor vizualno izgledao veće.
Prije uređenja odredite svoj budžet te krenite u pustolovinu s par pravila za uređivanja male kupaonice.

kupaonica_6

Umivaonik

Vaš umivaonik i prostor oko njega jedan je od ključnih točaka u vašoj kupaonici. Prije svega, odredite važnost korištenja umivaonika u kupaonici. Ako ste netko tko ima puno kupaonskog i higijenskog pribora, neophodan vam je prostor za njihovu pohranu. Kao rješenje koristite umivaonik koji ima ispod organizacijske police ili malene ormare za pohranu (također možete koristiti i malene ormare oko ogledala). Ako niste osoba koja ima puno kupaonskog pribora a želite imati neobične i zanimljive dekoracije, možete slobodno staviti raznovrsne police ispod umivaonika, gdje možete držati recimo ručnike. Bez obzira koju opciju izabere, stvarate sebi prostor gdje pohranjujete svoje stvari a ujedno je sve na jednom mjestu. Ako smatrate da vam ni jedna od ovih opcija ne odgovara, pravo rješenje za Vas može biti kutni umivaonik, koji će vam upravo osloboditi prostor u kupaonici a ona će ujedno izgledati i modernija i veća.

kupaonica_4

WC školjka

Većina ljudi uživa u maksimalnom prostoru oko WC-a, iako to nije uvijek realna opcija u današnjim malim kupaonicama. Ako ste u mogućnosti promijeniti wc školjku, preporučujemo vam da uzmete one koje dolaze u manjim veličinama koje zauzimaju manje prostora oko poda, a dopušta više prostora oko njega. Ako ne možete promijeniti wc-školjku, pokušajte smanjiti podne stavke koje koče prostor u vašoj kupaonici. Više prostora oko WC-školjke označavat će bolji osjećaj ali i veličinu u samo kupaonici.

kupaonica_2

Kada/tuš kabina

Ako posjedujete malu kupaonicu vjerojatno imate male kade s tušem ili samo tuš kabinu. Ako Vam vaš budžet dopušta, riješite se zastora na tušu i postavite staklena vrata. Upravo će one stvoriti iluziju da vaša kupaonica izgleda veće. Također uzmite u obzir da ako ćete koristiti zastore za tuš, koristiti svjetlije i jednostavnije boje, kako bi se vaše oko vizualno zavaralo i imali bi ste dojam da vam je kupaonica veća.

kupaonica_7

Svjetlo

Tamne boje čine sobu malom dok svijetle većom. Stvorite prirodno svjetlo s neutralnim sunčanim tonovima, koji vam daju osjećaj topline i svježine. Promijenite i svoje žarulje koje emitiraju tople boje, jer upravo one igraju veliku ulogu u tome kako Vi sebe vidite u ogledalu. Ako ne volite način na koji se vidite u ogledalu, nećete voljeti niti koristiti kupaonicu.

Tekst: Azra Terzić
Fotografije: Shutterstock

Facebook Like Button