
Dolaze nam topliji dani i vrijeme je da se malo zasladimo voćem.
Voćne salate su zdrava i omiljena jela svih, koja se najčešće serviraju tijekom proljeća i ljeta. Ako želite zimi poslužiti voćnu salatu, morate pripaziti da je temperirana.
Najpopularnije voćne salate se obično rade od jagoda, dinja, jabuka, ananasa, banana i trešanja. No, mi vam donosimo voćnu salatu od bobičastog voća koja će vas osvježiti u tren oka.
Recept za voćnu salatu
Sastojci:
20 dkg jagoda
20 dkg ribiza
20 dkg borovnica
20 dkg trešanja
20 dkg šećera
1 dl bijelog vina
Sok od 1 limuna
Priprema
Za početak, operite, očistite i ocijedite voće. Iz trešnja izvadite koštice te pažljivo izmiješajte svo voće sa šećerom. Prelijte vinom i limunovim sokom te još jednom lagano promiješajte i ostavite u frižideru da odstoji jedan sat.
Izvadite iz hladnjaka, poslužite u staklenoj zdjeli i uživajte u voćnoj salati.
Dobar tek!
Autorica: Azra Terzić