Welsh rarebits

Stručnjaci se prepiru zove li se ovo najstarije toplo jelo od sira welsh rarebits, velška slastica ili welsh rabbits, velški kunići. U povijesnim kuharskim priručnicima spominje se samo drugi naziv dok novija literatura koristi naziv rarebits. Osim imena razlika se nalazi i u načinu pripreme i serviranja.

Sastojci za recept
3 žlice mlijeka
250 g topljenog sira (punomasnog)
1 žlica gorušice
malo papra
1/2 žličice Worcester umaka
1/8 litre svijetlog piva
12 kriški bijelog kruha

Priprema recepta
Mlijeko zagrijemo u lončiću, dodamo sir nasjeckan na kockice, ostavimo da kratko vrijeme odstoji pa miješamo dok se sir ne rastopi. Začinimo gorušicom, paprom i Worcester umakom. Na kraju dodamo pivo i masu još jednom zagrijemo.

Bijelo kruh narežemo na kriške. Po želji ga možete lagano prepržiti. kriške kruga stavimo na tanjur pa ih prelijemo sa pripremljenim umakom.

Dobra tek!

Fotografija: Spektrograf