Zeleni rupčići od špinta s povrćem i tunom

Ovaj odličan recept kao stvoren je za zimske dane kao ukusan obrok u kojem se nalaze hranjive i visoko vrijedne nutritivne namirnice.

Sastojci za recept

Za tijesto
160g oštrog brašna
6 žumanjaka
1 žlica špinata
30g maslaca

Za nadjev
180 g tunjevine u ulju
2 žlice crvene rajčoice
1 velika tikvica
1 mrkva, 1 celer
1 ljutika
100 ml povrtne juhe
1 jaje
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol, papar

Priprema recepta
Skuhajte špinat, sačuvajte vodu u kojoj se kuhao, pripremite tijesto tako da dodate tu vodu i narezani špinat. Pustite da stoji prekriveno folijom 20 minuta. Skuhatje jaja. Očistite povrće (uklonite unutarnji dio tikvice) i narežite na kockice. lagano ispecite ljutiku na ulju, dodajte mrkvu i celer, prelijte juhom i kuhajte 5 minuta. Dofajte tikvicu, kockice rajčice bez sjemenki i tekućine, posolite, popaprite i kuhajte još 2 minute. Odvojite umak od povrća: 2/3 umaka ulijte u razmrvljenu tunjevinu, ostatak ćete iskoristiti za tijesto. U taj ostatak umaka razmrvite žumanjak kuhanog jajeta. Razvucite tijesto i napravite kvadratiće koje ćete skuhati u slanoj vodi. Nadjev od tune i povrća zamotajte tijestom, kao palačinku, poparite, začinite umakom i poslužite. Uz ovaj obrok savršeno se sljubljuje bijelo vino.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Mama
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820
Fotografija: Vegan Feast Catering