Zoran nam kuha

Ožegovićev recept za ovaj tjedan – Carpaccio od govedine.

Sastojci za 4 osobe:

Rumpsteak- 0,300 kg
Zeleni papar u salamuri- 0,01 kg
Crveni papar u salamuri- 0,01 kg
Češnjak- 0,005 kg
Ružmarin- 1 grančica
Maslinovo ulje- 0,2 l
Krupna sol- 0,01 kg
Rikula- 0,200 kg
Parmesan- 0,100 kg
Kapare po želji

Za ovo predjelo ćete potrošiti malo više vremena, ali vjerujte isplati se- pogotovo ako pronađete fini komad rumpsteaka.

Začine ubacite u mužar i dobro ih istucite batom da se povežu. Rumpsteak očistite od žilica, te utrljajte začine. Ostavite da odleži 24 sata u frižideru. Nakon toga nožem sastružite marinadu, a meso smotajte u roladu te umotajte u prozirnu foliju. Tako pripremljeno stavite natrag u zamrzivač na najmanje 24 sata.

Zamrznuto meso režite na što tanje fete, moj savjet je da upotrijebite mesoreznicu. Slažite u krug na ovalu. Rikulu začinite solju, paprom, maslinovim uljem i acettom balsamicom, stavite u sredinu ovala te posipajte listićima parmezana. Po želji stavite kapara.

Carpaccio poslužite uz topli tostirani kruh i maslac.

Nećete pogriješiti ako uz ovo predjelo predložite bilo koje crveno vino srednjeg tijela I mekanih nota, poput Miličić postupa.

Dobar tek I uživajte!

Uz dopuštenje Zorana Ožegovića (sve fotografije)