Pripremite domaće argentinske empanade s tunjevinom – recept koje je teško odoljeti

Napravite u svome domu odlični argentinski specijalitet empanadas.
Empanade su jedno od najpoznatijih jela argentinske kuhinje; hrskavo, punjeno tijesto koje inače u toj zemlji možete pronaći na svakom koraku, od uličnih štandova do obiteljskih restorana.

U ovom receptu donosimo jednostavnu verziju empanadasa, ukusnu verziju s tunjevinom, povrćem i maslinama, idealnu za lagani ručak, druženje s prijateljima ili piknik u prirodi.

Napravite ovaj argentinski klasik kod kuće – tijesto je mekano i prhko, nadjev bogat i aromatičan, a cijela priprema jednostavna s izdašnim okusom.

empanadas recept za punjeno tijesto s tunjevinom

Sastojci za domaći empanadas

Tijesto
350 gr brašna
žličica soli
150 gr maslaca
120 ml vode

Nadjev za empanadase
200 gr ocijeđene tunjevine iz konzerve
200 gr pelati rajčice
1 jaje
pola glavice luka
1 crvena, 1 zelena paprika
10 maslina
2 žlice maslinovog ulja
peršin
sol

Priprema empanadasa

Pomiješajte suhe sastojke za tijesto, dodajte vodu te umijesite. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite da odleži pola sata u hladnjaku.
Na maslinovom ulju prepržite nasjeckani luk, papriku, pa dodajte tunu i nasjeckane pelate. Potom dodajte jaje i masline. Dodajte začine.
Na radnoj plohi razvaljajte tijesto, režite krugove, punite ih nadjevom te zatvorite i jako pritisnite. Formirajte rub empanade.
Premažite žumanjkom te stavite peći 15 minuta u pećnicu zagrijanu na 200°C.

Dobar tek!

Tekst i fotografija: Rea Lujić

Facebook Like Button