Pravo je vrijeme za obožavane kestene. Ana Grgić Tomić, chef kuhinje hotela Esplanade, ovaj tjedan nam otkriva izvrstan recept za cannellone s punjenjem od ukusnih plodova kestena.
A OVDJE otkrijte još jedan ukusan recept s kremastim kestenima prema receptu Ane Grgić
Minestrone ukusna slastica od kestena
Recept za cannellone punjen s kremom od kestena
Sastojci za recept:
10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
2 bjelanjka
10 dag brašna
5 dag kakao praha
Priprema recepta:
Maslac mijesati sa šećerom dok ne postane pjenast, dodati tučeni snijeg od bjelanjaka.
Na kraju lagano umiješati brašno i kakao.
Smjesu razmazati na pleh i peći na 180*C 5 min.
Sastojci za mouse od kestena
2 jaja
2 žutanjka
500 ml tučenog slatkog vrhnja
10 dag pirea od kestena
10 dag šećera
20 dag čokolade
Priprema recepta:
Na pari miješati jaja, žutanjke i šećer, kad se zapjeni dodati čokoladu i kesten pire, lagano kuhati.
Kad se čokolada otopi maknuti s vatre i dodati tučeno slatko vrhnje.
S ovom smjesom puniti pečene cannellone.
Dobar tek!
Recept: Ana Grgić Tomić
Uz dopuštenje Esplanade Zagreb Hotel (sve fotografije)
Saznajte još:
Chef Ana Grgić Tomić ponosno nosi titulu majstora kuhinje
Ragout od puževa i vrganja – recept pripremila chef Ana Grgić Tomić
Janjeći kotleti, umak od gorušice i mini povrće u receptu Ane Grgić Tomić
Žablji krakovi u bijelom vinu i špageti od bosiljka
Salata od kuhane piletine: predlaže masterchef Ana Grgić