
Ana Grgić Tomić, chefice kuhinje hotela Esplanade, donosi izvrstan recept s vrganjima i puževima s kojim ćete iznenaditi svoja nepca.
Recept za ragout od puževa i vrganja
Sastojci za ragout s vrganjima i puževima
250 gr puževa
100 gr vrganja
50 gr luka
10 gr češnjaka
20 gr kosanog peršina
25 ml vina
250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema recepta:
Na maslacu presotiramo luk, češnjak , timijan i vrganje i puževe.
Lagano pirjamo i zalijemo s bijelim vinom, pustimo da iskuha i zalijemo s vrhnjem za kuhanje. Začinimo i dodamo kosani peršin.
Poslužimo s toplim croustinima.
Tekst: Ana Grgić
Fotografija: Hotel Esplanade

Saznajte još:
Chef Ana Grgić Tomić ponosno nosi titulu majstora kuhinje
Cannelloni punjeni s kremom od kestena prema receptu Ane Grgić Tomić
Blagdanska purica kako je radi chef Ana Grgić Tomić
Janjeći kotleti, umak od gorušice i mini povrće u receptu Ane Grgić Tomić
Žablji krakovi u bijelom vinu i špageti od bosiljka