
Ana Grgić Tomić, chefice kuhinje hotela Esplanade, donosi izvrstan recept s vrganjima i puževima s kojim ćete iznenaditi svoja nepca.
Recept za ragout od puževa i vrganja
Sastojci za ragout s vrganjima i puževima
250 gr puževa
100 gr vrganja
50 gr luka
10 gr češnjaka
20 gr kosanog peršina
25 ml vina
250 ml vrhnja za kuhanje
Priprema recepta:
Na maslacu presotiramo luk, češnjak , timijan i vrganje i puževe.
Lagano pirjamo i zalijemo s bijelim vinom, pustimo da iskuha i zalijemo s vrhnjem za kuhanje. Začinimo i dodamo kosani peršin.
Poslužimo s toplim croustinima.
Tekst: Ana Grgić
Fotografija: Hotel Esplanade

Saznajte još:
Cannelloni punjeni s kremom od kestena prema receptu Ane Grgić Tomić
Blagdanska purica kako je radi chef Ana Grgić Tomić
Chef Ana Grgić Tomić ponosno nosi titulu majstora kuhinje
Janjeći kotleti, umak od gorušice i mini povrće u receptu Ane Grgić Tomić
Žablji krakovi u bijelom vinu i špageti od bosiljka