Blagdanska purica kako je radi chef Ana Grgić Tomić

Pečena, mirisna purica neizostavan je dio blagdanskog stola, a kako je priprema chef Ana Grgić Tomić donsoimo vam u ovom sjajnom tradicionalnom receptu.

Svi smo uvijek željni novih ideja i novih recepata, kojima ćemo oduševiti cijelu svoju obitelj. Upravo nam je stoga, za sve koji žele pripremati najsočniju puricu, ekskluzivan recept otkrila vila Esplanadine kuhinje chef Ana Grgić Tomić.

Recept za pečenu puricu

Sastojci za sočnu puricu

1 purica (oko 3.5 kg)
sol
2 dl vode
20 dag mrkve
10 dag celera
10 dag luka
1 dl ulja
alu-folija

Priprema pečene purice

Puricu utrljati solju, lim za pečenje (treba dublji lim jer purica pusti dosta soka) premazati uljem i u njega staviti puricu. Puricu preliti s još malo ulja, dodati očišćeno i narezano povrće, dodati vode u lim i prekriti papirom za pečenje.

Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva C. Staviti puricu i peći oko 30 minuta, zatim smanjiti temperaturu na 180 C i peći još 2,5 sata. Nakon toga skinuti papir i peći još malo dok ne dobije lijepu boju.
Izvadite puricu na veliku dasku i škarama za meso narežite na komade.

Tekst: Ana Grgić
Fotografije: Uz dopuštenje Esplanade Zagreb Hotel

Facebook Like Button