Recepti svijeta

Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.

Cheesecake s limetom i pistacijem: najpoželjniji kolač na svijetu

Zamislite, skoro da nema slastičarnice koja u svojoj ponudi nema cheescake, jer je to naprosto jedna od najpoželjnijih slastica na svijetu.

Upoznajmo sve vrste sushija

Mnogi gurmani i ljubitelji dobrog zalogaja čuli su za slavno tradicionalno japansko jelo pod nazivom sushi.

Sad se jedu krafne ili pokladnice: napravite najbolje

U vrijeme maškara, maškarade, popularne su krafne ili pokladnice.

Recepti za niskokalorične novogodišnje koktele

Donosimo vam recepte za ukusne i maštovite koktele kojim ćete moći počastiti bez grižnje savjesti od nakupljanja kilograma.

Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Uvertira u zimski ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima. Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, ovo je predjelo prava uvertira u glavno jelo na vašem adventskom stolu.

Pjenasta juha od kesetna s okruglicama od jetre

Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo doba godine. Zanimljive kombinacije za ovaj recept otkrirli su nam dva gastro čarobnjaka koja naizgled izgledaju nespojivo, no vode nas na jedno novo putovanje koje ćemo poželjeti ponovno.

Kako napraviti savršene pirjane teleće obraze

Ima li još koje zimsko jelo koje nismo probali spraviti, nešto što će oduševiti naše drage goste? Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereš pripremili su zimski ručak koji će nas razveseliti. Otkrijte tajnu savršeno pripremljenih pirjanih telećih obraza.

Napravite mirisni božićni punč

Nakon zimskog ručka prava je poslastica punč koji se lako priprema kod kuće i izvrsna je priprema za odlazak u šetnju ili razgled okićenog grada. Ovaj najomiljeniji blagdanski desert otkrio nam je slastičar Darko Škoranec, čarobnjak za najfinije deserte restorana Appetit City u Zagrebu.

7 suhih vrsta blagdanskih kolača

Povodom nadolazećih blagdana pripremaju se razne slastice i jela, a na našim jelovnicima vrlo često se nalazi hrana ili kolači koje u „normalnom“ periodu godine nemamo naviku pripremati.