Apfelstrudel ili kako je mi zovemo savijača od jabuka pravo je remek djelo austrijske kuhinje i kolača.
Tipično jelo za hladnije dane i ujedno autentično austrijsko jelo, sočne su knedle sa slaninom.
Krepko varivo s janjećim mesom i ukusnim povrćem prava je jesenska i zimska poslastica na našem stolu.
Dobili smo želju za domaćom pitom od pekan oraha. Ovaj recept za izvrstan kolač od pekan oraha može biti prava mala, ali zabavna, avantura koja ne oduzima previše vremena.
Afrička verzija mesne štruce idealna je poslastica od mljevene govedine i sastojaka koje možemo nabaviti i kod nas, a donijeti će dašak osvježenja slasnih okusa za sve koji obožavaju mesne štruce.
Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo jesensko doba godine.
Savršeno jednostavan recept za pripremu je ječam s gljivama.
U suradnji s kuharskim virtuozom Jamiejem Oliverom, poznatim po svojoj strasti prema jednostavnim, ali ukusnim jelima koja spajaju svježe sastojke i kreativnost, donosimo vam inspiraciju za vaše kuhinjske avanture.
Jesen je vrijeme kada šume ožive mirisima vrganja i gljiva, a naše kuhinje toplim, ugodnim aromama finih jela koja griju dušu.
Miris svježih kroasana budi najljepše jutarnje osjećaje uz prvu jutarnju kavu ili topli ljekoviti čaj.
Jesen je vrijeme toplih okusa i ugodnih trenutaka uz domaće slastice. Kolač od kestena s medom savršen je izbor za uživanje u sezonskim čarima
Harissa je pikantni začinski miks porijeklom iz sjeverne Afrike, posebno popularan u tuniskoj kuhinji.