Recepti svijeta

Sendvič kojem nećete odoljeti za vaš doručak, užinu i večeru

Ovaj recept, za izvrstan i sočan sendvič, dolazi nam iz Engleske, a obožava ga za svoje goste pripremati chef Adam Smith.

Juneći odresci na lovački način s domaćim krpicama

Volite li meso i pravi domaći zalogaj ovo je pravi recept za vas! Raskošni tradicionalni okusi naći će se na vašem tanjuru u tren oka budete li slijedili ovaj jednostavan recept poslije kojeg ćete poželjeti prste polizati:)

Kruška Helena slatka rapsodija na nepcima biser je francuske kuhinje

Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.

Jednostavni zapečeni oslić kojeg ćete pojesti do posljednje mrvice

Ako volite jednostavna i ukusna jela iz mora, pripremite ribu i isprobajte ovaj recept s oslićem koji će vam postati jedno od omiljenih jela.

Zimnica od tune s maslinovim uljem za sve koji vole nešto drugačije

Svoju zimnicu obogatite izuzetnom poslasticom iz mora – tunom.

Kamenice sa šugom od pjenušca savršena su ljetna delicija koju ne smijete propustiti

Jedinstvena tekstura, bogat okus i zanimljiva povijest kamenica, još od antičkih vremena pa sve do danas, svrstava ih u hvaljenu deliciju kojoj je teško odoljeti.

Ljetna salata s tunom pravo je osvježenje na vašem stolu

Jednostavan recept za savršen brzi ručak ili laganu večeru salata je s tunjevinom.

Zero waste veganska salata od dinje s Michelinovom zvjezdicom

Za sve koji već žive po principu zero weste donosimo izuzetno fin recept za vegansku salatu od dinje prema konceptu nagrađivanog chefa Paula Ivića.

Pripremite ribu i morske plodove prema receptima chefa Stjepana Bistričkog

Riba i riblji specijaliteti od orade, sočnog brancina i tune te razni plodovi mora poput omiljenih škampi i školjaka poželjni su dio ljetne trpeze, a ovih šest izvrsnih recepata vrlo ćete rado pripremati.

Sorbet od dinje koji ne deblja najukusniji je desert ljeta

Uz svega dva sastojka možete pripremiti osvježavajući desertod dinje, nemasni i bez šećera ovo je sorbet koji zadovoljava i najzahtjevnije gurmane, a možemo ga jesti bez imalo grižnje savjesti obzirom da ne deblja.