Recepti svijeta

Pripremite tradicionalne božićne kolače i slastice

Blagdani Božića i Nove godine posebni su i zbog mirisa koja nas više nego ikada znaju vratiti u djetinjstvo.

Miris zime uz punč od crnog vina

Punč kao jedno od najpopularnijih zimskih pića.

Napravite mirisni božićni punč

Nakon zimskog ručka prava je poslastica punč koji se lako priprema kod kuće i izvrsna je priprema za odlazak u šetnju ili razgled okićenog grada. Ovaj najomiljeniji blagdanski desert otkrio nam je slastičar Darko Škoranec, čarobnjak za najfinije deserte restorana Appetit City u Zagrebu.

Parfait od kave – Semifreddo desert

Predlažemo vam elegantan i lagan recept za pripremu semifredda od kave pripremljenog s espressom: Parfait od kave.

Panettone s kremom zabaglione od kave

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno “veliki kruh”) najbolji je odabir.

Božićni čajni kolačići

Prepustite se izradi odličnih tradicionalnih čajnih kolačića.

Liker od naranče: napravite ga sami

Napravite u svom domu 100% prirodni domaći liker od naranče.

Pripremili smo zvjezdane recepte u Gradu svetog Nikole

Pogledajte i napravite zvjezdane recepte koje su mališani uz veliko veselje spravljali u Gradu svetog Nikole.

Palenta ili žganci u novom ruhu: Kad se spoje moderno i tradicija

Nekada jelo za siromahe, a danas kao dio menija fine-dining restorana, palenta ili žganci je prošla dugi put kroz kulinarsku povijest.

Rib eye wok specijalitet za prstiće polizati

Jesenski ručak većini nas je omiljen. Ovo vrijeme godine dozvoljava težu te masniju hranu, no uvijek trebamo paziti na ravnomjeran unos kalorija.