Recepti svijeta

Sendvič kojem nećete odoljeti za vaš doručak, užinu i večeru

Ovaj recept, za izvrstan i ukusan sendvič, dolazi nam iz Engleske, a obožava ga za svoje goste pripremati chef Adam Smith.

Vinski kolutići – sočni keksi iz kuhinje O slanom & slatkom Sandre Rončević

Ne možete odoljeti slasticama, a volite popiti i omiljenu čašu vina? Uvjerite se da postoje i drugi slatki načini uživanja u istom. Zovu se vinski deserti.

Kozji sir i med: kombinacija koja će vas oduševiti

Med i sir čovjek pravi i uživa u njima od davnina.

Crni gin dominira u ovom ljetnom koktelu

Vrlo uspješna destilerija s Novog Zelanda koja je do sada osvojila dva svjetska zlata i dva svjetska srebra za svoj Gin Classic, San Francisco Wine & Spirits Competition i London International Wine & Spirits Competition, dominiraju u ovom koktelu koji mijenja svoju boju.

Začinjena Margarita sa krastavcem koktel koji stiže iz Meksika

Kreću nam vrući ljetni dani u kojima se želimo osvježiti i opustiti uz poneki koktel u večernjim satima, kada je zalazak sunca najljepši prizor.

Muffini od cappuccina i bijele čokolade

Recept za ove slasne muffine dolazi nam od chefa kuhinje resorta One & Only Nyungwe iz srca Afrike, raskošno lijepe Ruande gdje se ovaj luksuzni hotel i nalazi.

Kachumber indijska salata koja osvježava našu uobičajenu kuhinju

Kachumber, ili cachumber savršeno je jelo, zapravo salata, a bilo da ga serviramo kao ručak ili međuobrok, u ovim proljetnim danima izvrsno osvježava svakodnevnu prehranu.

Burek od mesa prema originalnom turskom receptu

Ovisno o vašim željama ovaj burek se može pripremati od raznih vrsta mesa, a kuhari i pravi gurmani smatraju da je burek od mesa jedino ispravno zvati burekom, sve ostalo su pite (poput pite od sira, krumpira, zelja…).

Doručak uz vinkovačke šparoge i domaća jaja

Često čujemo kako je najzdravije pripremati jela sa sezonskim namirnicama, a upravo je sezona šparoga u punom jeku.

Lagana salata od lososa i limuna idealna za trenutke kada vam se žuri

Recept za laganu, osvježavajuću salatu koja se uz to brzo sprema donosi nam naša kolumnistica Katarina Štimac.