Recepti svijeta

Zimski dani i blagdani pravo su vrijeme za uživanje u toplini doma, mirisu cimeta i okusima koji griju dušu. Jedan od tih poželjnih mirisa i okusa je i eggnog, klasični blagdanski napitak, kremaste teksture koji savršeno spaja bogatstvo jaja, mlijeka i začina.

Biftek, foie gras uz teranino, krema od celera i chips celer prijedlog je glavnog mesnog jela jedanog od najboljih hrvatskih chefova Stjepana Bistričkog.

Mak torta pravo je remek-djelo u svijetu slastica. Ssočna, bogatog okusa i jednostavno neodoljiva. Ova torta je omiljena među ljubiteljima finih kolača i često krasi stolove u posebnim prilikama.

Zima je pravo vrijeme za mandarine, te male, sočne plodove koji nas često podsjećaju na djetinjstvo i blagdanske dane. Osim što su ukusne, mandarine su i izuzetno zdrave!

Ovaj kremasti rižoto s biftekom i vrganjima donosi pravi gurmanski doživljaj na vaš stol.

Ovaj recept donosi savršen spoj sočnog bifteka s bogatim umakom od vrganja, stvarajući pravi gastronomski užitak.

Ovaj jednostavan, ali ukusan recept kombinira bogate arome vrganja i hrskavu teksturu slanine s osvježavajućom mladom salatom, stvarajući savršen spoj okusa za lagani obrok ili prilog.

Volite li originalne indijeske recepte i općenito njihovu kuhinju onda se upustite kulinarsku avanturu gdje se spajaju egzotični okusi i mirisi, jer vam donosimo recept uz praktične savjete kako napraviti kruh nan.

Ako ste ikada imali priliku posjetiti Španjolsku, vjerojatno ste se susreli s mirisom svježe prženih churrosa koji se šire ulicama. Ova jednostavna, ali izuzetno ukusna poslastica dio je španjolske tradicije već stoljećima.

Jedna od najznačajnijih i najomiljenijih kuhinja svijeta nosi naziv talijanska kuhinja, a obuhvaća tipična i tradicionalna jela i namirnice specifične za područje Italije i nasljedstvo te predivne zemlje.

Kao barist, jedan od najvećih izazova je pronaći savršenu kombinaciju okusa koja spaja aromatične note kave s teksturom i okusom kolačića.

Francuska je domovina mnogih kulinarskih delicija, ali jedan od njenih najpoznatijih i najjednostavnijih “izuma” u kuhinji je zasigurno kultni sendvič Croque-Monsieur.