Znamenita Sacher torta prvi je puta predstavljena davne 1832. godine i od tada je ta poslastica preuzela vodstvo u austrijskoj gastronomiji te postala nezaobilazna poslastica i prepoznatljiv austrijski desert.
Jednostavna za pripremu, a vrlo izdašna i ukusna mediteranska pogača, idealna je za serviranje uz ručak ili samostalno za večeru.
Mirisna pogača Focaccia, radi se prema tradicionalnom talijanskom receptu, a najčešće u ljetnim mjesecima, jer je jednostavna za pripravljanje, a savršena je kao fina večera uz čašu vina.
Kolač od bijele čokolade i jagoda privući će svakoga zbog svog kraljevskog izgleda, za kojim ni okus ne zaostaje.
Proljetni i ljetni mirisi hrvatskog juga, mediteranske hrane i morskih specijaliteta, poput gofa, najbolji su vjesnici toplih godišnjih doba. Sve je u cvatu, a dalmatinska kuhinja najbolje nam sjeda upravo u proljeće i ljeto. Zagrebački restoran Bota Šare čuvenu zagrebačku terasu i ove je sezone pretvorio u malu dalmatinsku oazu u srcu gradske vreve naše metropole i donosi nam lagano ljetno jelo Ceviche s gofom.
Restoran Bota Šare predstavlja lagano ljetno jelo.
Restoran Bota Šare predstavlja lagano ljetno jelo.
Ovaj recept s fino pečenom piletinom, ukusnim bobom i hranjivom bulgur pšenicom postat će dio vašeg popisa sa najdražim jelima.
Miriše na još! U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preeeukusan kolač od jagoda, kokosa i jogurta!
Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s picco de gallo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi