Recepti svijeta

Sacher torta – napravite najpoznatiji desert Austrije prema najboljem receptu

Znamenita Sacher torta prvi je puta predstavljena davne 1832. godine i od tada je ta poslastica preuzela vodstvo u austrijskoj gastronomiji te postala nezaobilazna poslastica i prepoznatljiv austrijski desert.

Mediteranska pogača prema tradicionalnom receptu tako mirisna i tako fina

Jednostavna za pripremu, a vrlo izdašna i ukusna mediteranska pogača, idealna je za serviranje uz ručak ili samostalno za večeru.

Focaccia s cherry rajčicom prema originalnom talijanskom receptu

Mirisna pogača Focaccia, radi se prema tradicionalnom talijanskom receptu, a najčešće u ljetnim mjesecima, jer je jednostavna za pripravljanje, a savršena je kao fina večera uz čašu vina.

Kolač od bijele čokolade i jagoda zove na još i još

Kolač od bijele čokolade i jagoda privući će svakoga zbog svog kraljevskog izgleda, za kojim ni okus ne zaostaje.

Savršeni Ceviche s gofom, ribom koja miriše na još

Proljetni i ljetni mirisi hrvatskog juga, mediteranske hrane i morskih specijaliteta, poput gofa, najbolji su vjesnici toplih godišnjih doba. Sve je u cvatu, a dalmatinska kuhinja najbolje nam sjeda upravo u proljeće i ljeto. Zagrebački restoran Bota Šare čuvenu zagrebačku terasu i ove je sezone pretvorio u malu dalmatinsku oazu u srcu gradske vreve naše metropole i donosi nam lagano ljetno jelo Ceviche s gofom.

Krem juha od šparoga

Restoran Bota Šare predstavlja lagano ljetno jelo.

Tart s kremom od limuna

Restoran Bota Šare predstavlja lagano ljetno jelo.

Piletina s bulgur pšenicom i hranjivim bobom postat će dio vaših omiljenih jela

Ovaj recept s fino pečenom piletinom, ukusnim bobom i hranjivom bulgur pšenicom postat će dio vašeg popisa sa najdražim jelima.

Kolač s jagodama jogurtom i kokosom miriše na još

Miriše na još! U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preeeukusan kolač od jagoda, kokosa i jogurta!

Meksički pileći ražnjići chefa Rudolph van Veena prava su napast za svako nepce

Marinirani file od pilećih prsa, pečen na žaru i poslužen s picco de gallo salsom te preliven otopljenom tamnom čokoladom idealno je jelo za posluživanje na ljetnoj zabavi