Recepti svijeta

Rižoto s domaćom slaninom i bučom neodoljiv je recept

Miris domaće prepžene slanine u kombinciji s pečenom bučom odmah kod mnogih otvara apetit, a još ako volite rižoto onda je ovaj recept kao stvoren za vas! :)

Kuhanje na sous vide način stvorit će nove okuse vaših recepata

Sous vide? Zvuči prekomplicirano i preotmjeno? Oslobodite se predrasuda! Svi vjeruju u nju zato što je jedinstvena i – s pravom opremom – jednostavna tehnika kuhanja koja će vam omogućiti iskustvo nevjerojatnih okusa, bilo da je riječ o mesu, ribi ili povrću.

Ukusni janjeći but prema receptu chefa restorana Boškinac

Što nam finoga predlaže Matija Bregeš, chef restorana Boškinac i član JRE chefova za glavno jelo od janjetine svakako treba probrati.

Krema od naranče mirisni jesenski desert

Ovaj recept za jednostavnu, okrepljujuću slasticu od naranče svakom će ručku ili večeri staviti dati završnu osvježavajuću notu.

Energetski kesići od buče i čokolade

Ove ćete zdrave energetske kolačiće s bučom i crnom čokoladom zasigurno obožavati. Potpuno su prirodni, jako brzo gotovi, uz ovaj jednostavan recept, koji ćete željeti ponoviti više puta kad ga samo jednom isprobate.

Peruanska causa popularno jelo predivnog Perua

Peruanska causa popularno je jelo od krumpira, predivnog zelenog Perua, u kojem se osobito uživaju stanovnici, ali i brojni turisti uz obalu Tihog oceana.

Neki recepti iz meksičke kuhinje za začinjene ljetne dane

Jeste li ljubitelj “spicy” meksičke hrane? Meksička hrana je čista egzotika, zato ako vas okus nekako vuče na meksičko, ljuto i začinjeno, usudite se to napraviti sami. Evo samo nekih prijedloga od ogromnog broja meksičkih jela.

Hip juha od šipka s bademima hit je švedska juha za hladne dane

Tradicionalni švedski recept za Hip juhu s bademima idealan je za vaš ručak u hladnijim danima.

Granita talijanska ledena kava prava je osvježavajuća poslastica

Možda ste već kušali specijalitet Granita, glasovitu talijansku rashlađenu kavu?

Tjestenina s umakom od špinata i kukuruza, tako fino tako lagano

Ovaj recept za tjestenina s umakom od špinata i kukuruza, tako je fin i tako lagan bit će sjajan za sve one koji voli jesti specijalitete s tjesteninom.