Recepti svijeta

Osvježavajući recepti za niskokalorične koktele

Donosimo vam recepte za ukusne i maštovite koktele kojim ćete moći počastiti bez grižnje savjesti od nakupljanja kilograma.

Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Uvertira u zimski ručak počinje torticom od svježeg sira s lješnjacima. Ova čarolija izgleda kao pravo osvježenje na tanjuru. Koloristično i razigrano, ovo je predjelo prava uvertira u glavno jelo na vašem adventskom stolu.

Ukusna juha od kesetna s okruglicama od jetrica

Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo doba godine.

Kako napraviti savršene pirjane teleće obraze

Ima li još koje zimsko jelo koje nismo probali spraviti, nešto što će oduševiti naše drage goste? Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereš pripremili su zimski ručak koji će nas razveseliti. Otkrijte tajnu savršeno pripremljenih pirjanih telećih obraza.

Grofovski odrezak Dvorca Mihanović

Za sve ljubitelje mesa donosimo sočni recept za grofovski odrezak koji će rasplamsati vaše nepce. Glumica Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače“ zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće.

Lukavi hotdog Polidog

Mnogi odrasli obožavaju hrenovke. Donosimo jednostavan recept koji će unijeti miris užitka u vaše domove.

Najfiniji Hot dog Polidog Cheesy

Za sve u obitelji koji vole hrenovke i sir u kombinaciji, donosimo sjajan recept za hot dog upravo sa ovim omiljenim namirnicama.

Recept za pečene hrenovke Polidog Šampion

Kada vam se žuri, a gladni trbuščići žele svoj obrok odmha i sada, onda posegnite za ovim receptom koji će ih oduševiti.

Isprobajte najpoznatija francuska božićna jela

Velikom brzinom približavaju nam se božićni i novogodišnji blagdani, vrijeme kada se pripremaju raznovrsne slasne delicije u svijetu i kod nas, a mi ćemo u ovom tekstu pažnju posvetiti najpoznatijim tradicionalnim jelima koji su karakteristični upravo za francusko podneblje.

Ispecite najbolji soparnik, zeljenik ili uljenik kako ga sve zovu

Jedno od tradicionalnih jela u Hrvatskoj koje je također prepoznato u cijelom svijetu nosi naziv soparnik. Drugi nazivi koji se koriste za soparnik su pita od blitve, jelo od blitve, uljenik ili zeljenik, ovisno o području