Slasnoj zapečenoj tjestenini sa šunkom i sirom teško je reći ne, a kad je ta tjestenina dodatno pojačana hrskavim posipom od čvaraka, onda je to naprosto nemoguće.
Ako niste dugo jeli lazanje i u zadnje vrijeme stalno maštate o njima, sad je trenutak da ih napravite jer ovaj recept za prave jesenske lazanje – i to malo drugačije od onih klasičnih, lazanje bez mesa – vrijedi uvrstiti na listu jela
Klementina je slatki križanac između mandarine i naranče, a ovaj recept za kandirane klementine potpuno će vas oduševiti.
Ričet i grah se odlično uklapaju u tipična zimska jela, zato isprobajte tradicionalni recept naših baka od kojih miriši cijela kuća, a zazubice rastu od samog pogleda na tanjur s ovim sočnim i zdrtavim variviom.
Masline, obožavani sastojak u jelima, dio su i ovog recepta crevene pašte u kojoj će ljubitelji tjestenine doći na svoje.
Posebno ukusna, no možda ne baš tako česta zimnica, je sušena rajčica s maslinovim uljem koja će oplemeniti brojna jela.
Volite li kestene, jesen vam donosi mnoge poslastice poput ove ukusne i sočne torte od kestena prema receptu vrsne slastičarke Sandre Jadek.
Kada poželite pojesti nešto toplo i uz to neko tradicionalno jelo, a jesen se već uvukla u vaše kuhinje, vjerujte da će vam domaći njoki od buče i kadulje, ili bundeve, biti prava poslastica koju ćete obožavati.
Donosimo vam odličan recept jednostavan za pripremu, a iznimno ukusan i hranjiv zbog curryja koji je poznat po svojim antiupalnim svojstvima. Pileća tažina s maslinama i curryjem jedan je od specijaliteta alžirske kuhinje.
U domaćinstvu se povrće može konzervirati na više načina, a buča je zasigurno sjajna za takav način pripreme tako ćete ju uvijek imati pri ruci.
Pljukanci s tartufima idealna su delicija koja će osvježiti naš svakodnevni odabir. Jesenski ručak začas može postati pravo putovanje hrvatskim regijama
Kaneloni su zapravo zapečene punjene cjevčice od tijesta, a danas vam donosimo recept za kanelone koje možete ispuniti ukusnim mljevenim mesom.