Ako tražite brz i jednostavan recept s piletinom u umaku i slatkim batatom punim zdravlja, nudim vam recept za pečene pileće batake s medom i soja sosom.
Ovaj recept je savršen za brzu večeru a kombinira slatkoću meda sa slanošću soja sosa, stvarajući bogat i ukusan okus na nepcu. Recept je pogodan i za pripremu piletine na roštilju gdje ćete pečenje pilećih bataka umjesto u pećnici peći na roštilju.
OVDJE otkrijte još nekoliko sočnih umaka koji mogu biti sjajan prilog i dodatak jelima
Roštilj je najbolji uz domaće marinade i umake: napravite svoje
Savršen recept za roštilj – marinada od tamnog piva
Sastojci za recept
4 pileća bataka
2 žlice meda
3 žlice soja sosa
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
1 žlica maslinovog ulja
Sol i crni papar po ukusu
Sjemenke sezama (opcionalno, za posipanje)
Svježi peršin ili korijander za dekoraciju
Izrada recepta
Priprema marinade:
U maloj zdjeli pomiješajte med, soja sos, maslinovo ulje i sitno nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine.
Mariniranje piletine:
Stavite pileće batake u veću zdjelu ili plastičnu vrećicu za mariniranje. Prelijte pripremljenu marinadu preko piletine i dobro promiješajte kako bi se svaki komad obložio. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta u hladnjaku, iako je za bolji okus preporučljivo ostaviti preko noći.
Pečenje:
Prethodno zagrijte pećnicu na 200°C. Pileće batake zajedno s marinadom rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta ili dok piletina ne postane zlatno smeđa i dobro pečena.
Završni dodiri:
Po želji, pileće batake možete posipati sjemenkama sezama i svježim biljem prije posluživanja. Ovo dodaje hrskavu teksturu i svježinu jelu.
Posluživanje:
Poslužite vruće uz prilog po izboru, na primjer, kuhanu rižu, pečeno povrće ili svježu salatu za kompletan obrok.
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultat je ukusan i zadovoljavajući obrok koji će sigurno impresionirati. Piletina postaje sočna i aromatična zahvaljujući marinadi, čineći ovaj recept idealnim izborom za brze večere tijekom tjedna.