
Topli dani i vikendi uvijek pozivaju na pečenje roštilja i uživanje u pripremi hrane na otvorenom. Kako bi vaše meso za roštilj bilo što sočnije pripremite ga u ukusnoj marinadi od tamnog piva.
Sastojci za recept
1,5 dcl tamnog piva
1/2 dcl ulja po želji
2 žlice meda
4 režnja sitno sjeckanog češnjaka ili 1 žlica češnjaka u prahu
1/2 žličice papra
1 žličica crvene paprike
1/2 dcl soya sosa
Sok od pola limuna
Ribana korica 1/2 limuna
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke, dodajte meso te ostavite da se marinira minimalno 24 sata prije pečenja. Za vrijeme pečenja meso lagano premazujte preostalom marinadom.
U ovom slučaju prije mariniranja napravite nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.
Ova marinada može izvrsna je za pečenje mesa na roštilju!
