Pileća krilca u Teriyaki umaku za prste polizati

Za sve koji vole pileća krilca, a nemaju vremena za kompliciranu pripremu, donosimo jedinstveni recept koji se brzo i lako sprema a čini ga samo 5 namirnica!
Nije teško ni komplicirano pripremiti lagana ukusna jela sa 5 sastojaka u kratkom roku, a pritom se dobro najesti.

Sastojci – za 4 osobe:
20 pilećih krilaca
180 ml Teriyaki umaka
6 rajčica krupno narezanih
Nasjeckani listovi svježeg korijandra – 3 žlice
300 g basmati riže

Priprema recepta:
Pileća krilca stavite u veću zdjelu i prelijte Teriyaki umakom pa malo promiješajte. Pokrijte zdjelu prijanjajućom folijom te stavite u hladnjak na sat vremena.

Stavite u lonac vodu da zakipi pa dodajte rižu i kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta dok riža ne omekša. Procijedite i držite na toplom do serviranja.

Rajčice nasjeckajte i pomiješajte s korijandrom. Roštilj tavu zagrijte na srednje jakoj vatri i na njoj pržite pileća krilca 5 minuta sa svake strane. Na tanjur servirajte rižu s rajčicama i krilca.

Kuhanje može biti zabavno, a hrana zdrava i ukusna. Nema potrebe da gladujete da bi bili fit i u formi.

U slast i razumno pri serviranju, a nakon što se klopa “slegne” krenite u šetnju ili odradite lagani trening.

Izvor: http://www.rlonca.mojweb.com.hr/