Vinska dogadanja

Od 21. do 28. lipnja 2025., Pelješac postaje raj za nepce i dušu. Festival peljeških okusa 2025. donosi čak 20 % popusta na vina i delicije u najpoznatijim vinarijama i konobama, a svatko tko traži autentičnu gastronomska iskustva na Pelješcu na pravom je mjestu.

Početak ljeta u Zagrebu već nekoliko godina ima neizostavni miris i okus, onaj finih vina, hrane, dobre atmosfere i opuštenih toplih večeri. Vinski grad, omiljeni open-air festival vina, vraća se na Tuđmanac od 24. lipnja do 6. srpnja s osvježavajućom i raznovrsnom ponudom vina.

Šampion 31. Izložbe vina izvornih hrvatskih sorti i najbolje ocijenjeno vino među mladim škrletima je Škrlet 2024. Vina Košutić iz Kutine.

Ovogodišnje ocjenjivanje vina International Wine Challenge hrvatskim vinima dodijelilo je 3 zlatne, 20 srebrnih i 34 brončane medalje, javlja agencija Vinart, dugogodišnji partner IWCa za Hrvatsku.

U Domu kulture u Štrigovi, u petak 16. svibnja svečano je otvoreno Urbanovo 2025. – Festival Pušipela, eno-gastronomska manifestacija koja je prerasta lokalne okvire i potvrđuje status jednog od najvažnijih vinskih događanja regije.

U subotu, 26. travnja, u zagrebačkoj Laubi: kući za ljude i umjetnost, održano je veliko izložbeno-promotivno-edukativno vinsko događanje, 12. PINK DAY Zagreb

Manje od mjesec dana ostalo je do 10. jubilarnog izdanja Istria Wine&Walka, boutique eventa koji savršeno spaja nagrađivane istarske vinare, profinjenu gourmet ponudu renomiranih lokalnih restorana i netaknute prirodne ljepote sjeverozapadne Istre.

Tri dana kušanja fantastičnog vina u Poreču. Tako je predstojeću 31. Vinistru nazvao Luka Rossi, predsjednik udruge vinara i vinogradara Istre i Kvarnera na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja najcjenjenije domaće vinske manifestacije u Zagrebu.

Volite li šetnje kroz vinograde, uživanje u lokalnim delicijama i druženje uz čašu vrhunskog vina, ovo je događaj koji ne smijete propustiti!

Hotel Nautica domaćin je Novigrad Wine & Gastro koji će se održati u četvrtak 10. travnja od 15 do 20 sati.

U Hotelu Osijek otvorena je konferencija pod nazivom Vinteligencija 2025, koja predstavlja prvi vinski događaj u Hrvatskoj posvećen širenju znanja o vinu i vinogradarstvu, s naglaskom na njihove lokalne i globalne kontekste.

Restoran Prosikito u Zagrebu (Donje Svetice 40) bio je domaćin 24. izdanja eno-gastro projekta ‘Vino uz žlicu’ kojeg su prije šest godina pokrenuli Renata Cisar i Mustafa Topčagić.