Kultura

Sat indijske ženske povijesti

Zbog strogih propisa, desetero dopuštenih promatrača plesnih predstava u Zagrebačkom plesnom centru zahvalno je za svaku izvedbu

Romantični filmovi kao stvoreni za Dan žena

Dan žena treba obilježiti na poseban način, a romantični filmovi kao stvoreni su za užitak i razbibrigu, zato cijeli nadolazeći vikend možete uživati u najromantičnijim filmskim temama! Očekuje vas 15 divnih romantičnih filmova koje možete gledati od 6. do 8. ožujka 2021.

Kultni dokumentarni filmovi koji će obilježiti Dan žena

Osmog ožujka, ove specifične po mnogočemu 2021. godine, za Dan žena kanal Viasat History obilježit će Međunarodni dan žena s dvije fascinantne posebne dokumentarne emisije o čudesnom doprinosu koji su žene dale kroz povijest.
Međunarodni dan žena globalni je događaj kojim se odaje počast društvenim, ekonomskim, kulturnim i političkim postignućima žena.

Roman koji ruši rekorde od danas i u hrvatskim knjižarama

Najprodavaniji britanski roman prošle godine, „Klub istražitelja ubojstava četvrtkom“ televizijskog voditelja i komičara Richarda Osmana, na policama hrvatskih knjižara!

Zendaya i Tom Holland otkrili ime novog Spider-Mana

Jedan od najiščekivanijih filmova godine napokon je dobio puno ime… Spider-Man: No Way Home.

Zlato i blato

Antuna Maračića (1950.) uvijek sam doživljavala kao lucidnog kustosa i odličnog voditelja galerija

Knjiga Bog – povijest čovjeka intrigantno djelo Reza Aslana

Povjesničar Reza Aslan uvjerenja je da se cijela povijest čovječanstva može ispričati uz pomoć povijesti religija, a svoju tezu razrađuje u hit-knjizi Bog – povijest čovjeka.

Filmski spektakl godine Monster Hunter

U kina 25. veljače napokon stiže Monster Hunter, akcijsko-avanturistički SF spektakl u kojem glavnu ulogu tumači Milla Jovovich.

Stiže nam serija Singapurski stisak epska priča sa izvrsnim glumcima

Serija Singapurski stisak epska je priča, u šest epizoda, smještena u vrijeme Drugoga svjetskog rata, a bavi se britanskom obitelji koja živi u Singapuru u vrijeme japanske invazije.

Lutkarska i glazbena baština

Kad bi mi kao djevojčici nešto promaklo i kada sam mislila da to nikada,ali baš nikada neću uspjeti vidjeti ili čuti, tješila bi me moja mama rečenicom: „Što je suđeno, nije izgubljeno“.