Kultura

Večer tri baleta u HNK ovog ljeta u Zagrebu

Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu kao posljednju ovosezonsku premijeru prikazat će u jednoj večeri tri kraća suvremena baletna djela – Triple Bill.

Ratni akcijski triler SISU oduševio je kritiku i publiku diljem svijeta – pogledajte trailer

U kina 8. lipnja 2023., stiže finski ratni akcijski film SISU smješten u vrijeme kraja Drugog svjetskog rata kada je nacistima već skoro pa odzvonilo.

Učini dobro djelo-daruj krv i zabavi se na LMF festivalu

Nadahnjujuća i hvalevrijedna akcija održat će se 9. i 10. lipnja u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu na adresi Petrova 3.

Ljetni koncert Bečke filharmonije započinju ispred dvorca Schönbrunn

I ovog ljeta popularni koncert na otvorenom u Beču, na koji dolaze posjetitelji iz cijelog svijeta, održat će se 8. lipnja 2023. ispred bečkog dvorca Schönbrunn. Ulaz je besplatan kako bi se klasična glazba približila što većem broju ljudi.

Počinje Opera Zagreb Festival prepun najvećih opernih uspješnica

Opera Zagreb Festival prvi se put organizira u središnjoj kulturnoj instituciji u Hrvatskoj u Hrvatskom narodnom kazalištu i počinje 25. lipnja te završava 5. srpnja 2023., a u tom će razdoblju publika imati priliku vidjeti najveće operne uspješnice

Pogledajte trailer filma Hipnotiziran s Benom Affleckom koji je došao u kina

Napeti akcijski triler redatelja Roberta Rodrigueza koji je film opisao kao „Triler Hitchcocka na steroidima“ sa oskarovcem Benom Affleckom u glavnoj će vas hipnotizirati u kinima od 01.06. 2023.

Kazališna čarolija u začaranoj šumi za dane otvorenog grada

Nina Violić, Frano Mašković, Lucija Šerbedžija, Filip Vidović i drugi sjajni glumci očekuju vas “skriveni” u jednom od najljepših zagrebačkih parkova.

Nije smiješno ali je zabavno

Ne marim previše za tradicionalne cirkuske programe, ali sam sklona estetici „novog cirkusa“ i „uplitanju“ cirkuskih vještina u kazališne predstave pa sa zanimanjem pratim manifestacije poput 4. Klaunovskog festivala u Zagrebu

Disneyjeva „Mala sirena“ stigla je u CineStar kina

Dugoočekivana spektakularna morska avantura i čarobni Disney program za cijelu obitelj, ovog su vikenda bili savršena prilika za posjet kinu.

Očaravajuća serija Kraljice starog Egipta stiže na male ekrane

Ovog ćemo ljeta moći uživati u sjajnoj seriji koja nam donosi sve tajne raskošnih egipatskih kraljica i faraonki o kojima razgovaramo i dan danas i koje opčinjavaju još uvijek svojom snagom vladanja. Krenimo s raskošnom i posljednjom vladaricom Egopta Kleopatrom.