Kultura

Skice iz Edena

… jer što je život ako nije doživljen u svojoj punini i bogatstvu? Povratak prirodi nameće se kao jedan od prioriteta u 21. stoljeću

Pripremite se za filmske poslastice ovog svibnja

Pripremite grickalice jer vam donosimo popis pravih filmskih poslastica uz koje se možete opustiti nakon svakog radnog dana.

Saznajte zašto je knjiga Melem za dušu najčitanija knjiga samopomoći svih vremena

111 priča u knjizi Melem za dušu koje će vas dirnuti u srce i razgaliti vam dušu.

Napeti hororac – Imaginarni prijatelj

Nakladnička kuća Vorto Palabra s ponosom predstavlja novu književnu poslasticu koju će se tek nekolicina odvažiti čitati u gluho doba noći – roman Imaginarni prijatelj.

Film o umjetniku Rafaelu Sanziju pogledajte iz svoje fotelje

U sklopu aktualne izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt „RAFAEL- NA ISHODIŠTU MITA“ najavljujemo premijerno prikazivanje filma o jednom od najpoznatijih svjetskih umjetnika.

Odmorite se uz knjigu Moja godina odMora i opuštanja

Knjiga 2021. godine po izboru časopisa Time, GQ i Entertainment Weekly te New York Timesa, Amazona, Washington Posta, Huffington Posta, Guardiana i San Francisco Chroniclea je Moja godina odMora i opuštanja.

Floating Garden za savršeno uplovljavanje u toplije dane

U ovim kišnim danima, gdje se izmjenjuju sunčani topli dani s prohladnima, izložba koja diže raspoloženje i više je nego dobro došla.

Jedna serija, pet velikih gradova, šest zločina

Upoznajte istrage iz prošlosti u seriji Ubojita povijest na programu Viasat History kroz šestodijelne serije koje će vas voditi kroz neke od najšokantnijih zločina iz prošlosti.

Noć knjige u Znanju

Domaće blogerice i urednice Znanja preporučuju štivo, a Robert Bryndza odgovara na pitanja obožavatelja.

Izložba Faces of Europe u Francuskom paviljonu

Izložba cijenjenog njemačkog fotografa Carsten Sandera povodom Dana Europe u Zagrebu predstavlja europsku multikulturalnost i bogatstvo različitosti.