Kultura

Serija Razvratnik proglašena najgledanijom u 2020

Razvratnik (Rake) australska je nova serija, odnosno dramedija, koja će vas prikovati za male ekrane kroz sveukupno pet sezona.

Knjiga Asimetrija proglašena književnim fenomenom prema kritici publike

Na police je stigla dugo iščekivana knjiga na hrvatskom prijevodu, roman Asimetrija koji je proglašen najboljim po izboru publike, a ponekad njoj najviše i vjerujemo.

Ljepota neljudskog

„Predstavom „Body Shots“ (skupina) CocoonDance nastavlja seriju projekata dekonstrukcije tijela i potragu za još neizmišljenim postljudskim tijelom“

Pogrešan korak – triler sa španjolskim potpisom

Najpoželjniji španjolski glumac u brutalnom trileru koji ‘spaljuje’ živce.

Protreseni MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.

Premijerno predstavljanje jedinstvene izložbe Muzeja za umjetnost i obrt „PROTRESENI MUO: od potresa do potresa 1880. – 2020.“ koje će se održati u utorak 24. studenoga u 19 sati.

Bolska rapsodija s Anom Rucner

Naša proslavljena violončelistica Ana Rucner u suradnji s Turističkom zajednicom općine Bol priredila izvedbe modernih klasičnih skladbi na lokacijama koje oduzimaju dah.

Graditi i slikati grad

Izložba slika zagrebačkog arhitekta i akademskog slikara Vinka Uhlika može se pogledati do 28.11.2020 u kući arhitekture “Oris” u Zagrebu.

Kustosica sa znanjem i ukusom

Na Salonu mladih mogu izlagati umjetnici do 35 godina, pa kako je ovogodišnji Salon (21.10.-6.12. 2020.) trideset i peti po redu, nije neobično da je kustosica Nika Šimičić središnju izložbu nazvala „Millennial“ ili u našem žargonu „milenijalci“ pod čime se podrazumijevaju osobe rođene između 1980. i 1995./2000. godine

Generacija s aplikacijama

Središnja izložba 35. Salona mladih (21.10. – 6.12.2020.) postavljena je u cijelom prostoru zagrebačkog Doma hrvatskih likovnih umjetnika

Jezivi britanski psihološki triler Sestra

Jezivi britanski psihološki triler Sestra (The Sister) nova je serija na Pickbox NOW.