Kultura

Izložba „Nikola Mašić, Plemeniti realist“

U utorak, 18. prosinca u 19 sati, u Modernoj galeriji bit će otvorena izložba „Nikola Mašić, Plemeniti realist“.

Tajni život baštine

Pod nazivom „Tajni život baštine“ u povodu 70 godina sustavne konzervatorsko-restauratorske djelatnosti u Hrvatskoj može se u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt pogledati od 4.12.2018. – 3.2.2019.izuzetno šarmantna, pametna i poučna izložba.

Izložba Orijentalna glazbala

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine u 19 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu otvorit će se gostujuća izložba Stipan Kujundžić: Orijentalna glazbala u organizaciji ULUPUH-a.

Filmovi Genea Wildera u kinu Kinoteka

Prepoznatljivo lice američkih komedija 70-ih i 80-ih gledamo u izvrsnim parodijama s potpisom Mela Brooksa i u tandemu s legendarnim Richardom Pryorom.

Veliki pokal Davis Cupa stigao u Zagreb

Veliki pokal Davis Cupa za 2018. godinu, koji su po drugi puta u povijesti osvojili hrvatski tenisači, danas je iz Londona iz sjedišta ITF-a (International Tennis Federation), stigao u Zagreb u Muzej za umjetnost i obrt.

Izložba “Strojevi nisu sami”

Upoznajte svijet emotivnih robota i senzualnih strojeva na šestom Device_art festivalu umjetnosti, robotike i novih tehnologija.

Tehnologija kao čarolija

Dok u Hrvatskom narodnom kazalištu Zagreb ljubitelji baleta( nakon dugog čekanja u umjetno stvorenom redu ) uživaju u baletu „Orašar“ na glazbu P.I. Čajkovskog

Film „Južni vjetar“

Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić i Nebojša Glogovac u hit filmu koji osvaja regiju!

Retrospektivna izložba u Mimari

Muzej Mimara, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predstavlja retrospektivnu izložbu eminentnog umjetnika Jechezkiela Davida Kirszenbauma.

Izložba Renate Poljak umjetnice međunarodne reputacije

Multimedijalna umjetnica međunarodne reputacije Renata Poljak u Galeriji Kranjčar predstavlja svoju najnoviju izložbu pod nazivom Terra Incognita.