Kultura

Film prema istinitoj priči idealan je za kišni jesenske dane

Ako vam je dosta tragedije u koju smo uronjeni, rješenje je odlazak u kino, u kojem vas čeka makedonska crna komedija, Bog postoji njeno ime je Petrunija.

Kad se dvije ruke slože….

53. PIF – međunarodni festival kazališta lutaka trajao je dan kraće (18.-23.9.2020.) od planiranog, ali je završio na očekivani način: dodjelom nagrada i predstavom studenta Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Može li se zadržati zdrav razum?

53. PIF – međunarodni festival kazališta lutaka u Zagrebu (18.-23.9.2020.) održao se na jedini, usprkos svemu, ipak najbolji mogući način: pred malim brojem gledatelja igrane su predstave u kojima su nastupali brojčano neveliki ansambli, ali glumci i lutkari u kojima je kucalo veliko srce.

Zaigrani Trešnjevčanin

Dobrom izložbom nazivam onu, koja osim što pokazuje izvrstan umjetnički opus, znalačkim postavom ističe najlucidnije autorove odlike: povezuje bliska likovna razmišljanja bez obzira na vrijeme nastanka, ukazuje na pomake ili privrženost određenoj ideji, svojom se vizualnim skladom zavlači pod kožu promatraču i pomiče granice očekivanog.

Na izložbi u Zagrebu najstarija zastava Hrvatske i Zlatna bula

Najveći galerijski pothvat ove godine na našoj kulturnoj sceni i najopsežnija izložba otvara se sljedećeg tjedna, 24. rujna, u Galeriji Klovićevi dvori pod imenom „Ars et virtus Hrvatska – Mađarska – 800 godina zajedničke kulturne baštine“.

Šok i nevjerica

„Ja sam Livio Fiumanski, novinar. Tabloidni novinar, ispravnije. I odmah ću vam reći: sve ono što zamišljate, istinito je.

Tri priče o jajetu

Zanimljiv triptih nazvan „Ab ovo“ u interpretaciji troje zadarskih umjetnika zauzimao je različite prostore unutar i izvan Kazališta lutaka Zadar

Filmovi koji pljene pažnju u kinu Tuškanac

Svi prijatelji filma, pogotovo onih slavnih, avangardinih pa i „skandaloznih“ djela doći će nas voje u kinu Tuškanac od 21. do 30. rujna u Zagrebu.

Kulinarska emisija Recepti oca Lea iz Hrvatske obišle cijeli svijet

Ove snimke Hrvatskih ljepota koje su obišle svijet, životopisna su turistička i hodočasnička razglednica Lijepe Naše.
Kao i uvijek, u “Receptima oca Lea” najvažniji ‘sastojci’ su ljudi i njihove životne priče, koji su gosti njegove svake emisije.

Poznata klasična djela u Kneževom dvoru

Zvjezdane staze i Pink Panther na klasičan način u izvedbi B&P septeta, danas 18. 9. 2020. održati u atriju Kneževa dvora u predivnom Dubrovniku.