Kultura

Pogledajte trailer novog filma Dobra kuća koji obilježava dobar filmski početak jeseni

CineStarov Cinema Book Club otvara novu sezonu s filmom Dobra kuća u Kaptol Boutique Cinema.

Bojana Ivanović: Krajnje je vrijeme da naučite koliko je važno voljeti sebe

Mlada, slovenska spisateljica Bojana Ivanović progovara o ovoj važnoj temi u četvrtoj knjizi „Prvo se pobrini za svoje dupe“.

Zdravko Čolić u Areni uz pratnju simfonijskog orkestra stiže u Zagreb

Nakon četiri godine, Zdravko Čolić vraća se u Arenu Zagreb 26. prosinca 2022; ovaj put s čak 50 glazbenika na pozornici.

Nova serija Grantchester smještena u engleskoj grofoviji Cambridgeshire biti će hit ove jeseni

Nova dramska serija Grantchester uzbudljiva je i šarmantna radnja koju ćemo rado pratiti na televiziji, a smještena je u Britaniju 1950-ih godina.

Sezona predstava u Teatar &TD počinje uzbudljivim i nesvakidašnjim projektima

Zadovoljstvo nam je prenijeti vijest da Teatar &TD sezonu 2022./2023 otvara dvjema uzbudljivim i apsolutno nesvakidašnjim autorskim projektima, predstavama koje su i publika i kritika odlično prihvatile

Pet književnih poslastica zasladiti će vam hladnije dane

Početak jeseni je tradicionalno kao stvoren za boravak na toplom, uz dekicu, šalicu omiljenog toplog napitka i dobru knjigu.

Uzbudljiv roman o carici Sisi nastao prema Netflixovoj seriji osvojit će srca čitatelja

Uzbudljiv roman o carici Sisi nastao prema Netflixovoj seriji osvojit će srca čitatelja, a knjiga 27. rujna 2022. kreće u prodaju, kako u svijetu tako i kod nas.

Biti otok

Mada se gradić Pučišća na otoku Braču diči klesarskom tradicijom (i obližnjim kamenolomom) dva velika hrvatska kipara koja su u njemu rođena – Branislav Dešković (1883.-1939.) i Valerije Michieli (1922.-1981.) – nisu bili skloni radu u kamenu.

Čuvanje mrtve sestre

Dramaturginja i redateljica Olja Lozica (1982.) svojim dramskim tekstovima nastoji „sneveseliti“ kazališnu publiku baveći se nelagodnim temama vezanim uz pojedinca i obitelj.

Molièreov Don Juan prvi put u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu

Upravo u godini obilježavanja 400-te obljetnice Molierèova rođenja njegova tragična komedija Don Juan bit će po prvi put uprizorena u zagrebačkome HNK kao velika dramska ansambl predstava u režiji gosta iz Sjeverne Makedonije Dejana Projkovskoga.