Kultura

Potraga za skrivenim novcem Pabla Escobara

Narcos, ali ovaj put sa stvarnim agentima i suradnicma Pabla Escobara, “kralja kokaina”, jednog od najtraženijih i najbogatijih kriminalaca u povijesti

Umjetnička izložba “Artistic hands 2″

Otvorenje umjetničke izložbe “Artistic Hands 2″ održati će se u petak 1. prosinca u 18.30 sati u Yunus Emre Institutu, Andrije Hebranga 34 u Zagrebu.

Tjelesnost bez tijela

Usporedno sa središnjim izložbama na Bijenalima (naizmjence likovne umjetnosti i arhitekture) venecijanski muzeji i galerije otvaraju izložbe koje bi mogle zanimati brojne ljubitelje i poznavatelje umjetnosti.

Sedmi roman Jurice Pavičića „Crvena voda“

Splitski novinar Jurica Pavičić (1965.) svojim se filmskim kritikama i kolumnama profilirao u rasnog književnika čiju prozu odlikuje zanimljiva priča, bogati rječnik, analitički duh i aktualna tema.

Najiščekivaniji film koji ruši sve tabue

Jedan od najpoznatijih i najnagrađivanijih hrvatskih redatelja, Branko Schmidt donosi u hrvatska kina 30. studenoga svoj novi film “Agape”

Jednočinka Povratak

Iako na prvi pogled odabir ovogodišnjih temata: socijalna centrifugalnost, etnološka zaglavljenost, može djelovati začuđujuće u kontekstu dosadašnjih Eurokazovih programskih stremljenja

Izložba Oblici ispod površine

Otvorenje samostalne izložbe akademskog umjetnika Dragana Šijačkog pod nazivom “Oblici ispod površine” otvarit će se u petak 24. studenoga 2017. u 19h u Galeriji Laval Nugent (Vodnikova 4, Zagreb).

Faraon iz Ilice je mrtav!

U stanu u zagrebačkoj Ilici pronađen je mrtav kiromant i vidovnjak Franc Keopček poznatiji pod imenom “Keops Ra”.

Skandalozno savršena serija Skandal

Zbog moćne drame Shonde Rhimes politiku ćete gledati drugim očima Kompletan politički triler Skandal na Pickboxu od 20. 11.

Julia Roberts u novom filmskom kino hitu Čudo

Temeljeno na bestseleru New York Timesa, Čudo je nevjerojatna inspirativna priča o Augustu Pullmanu, desetogodišnjem dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu.