Top 7

Budući da smo u periodu novogodišnjih blagdana, obiteljskog okupljanja, pozitivnih vibracija

Gdje god putovali i kamo god krenuli u razgledu mnogih znamenitosti nekog grada, najčešće dominiraju i obilježavaju ga u arhitektonskim ljepotama crkve i katedrale.

Svjetski dan arhitekture obilježava se 2. listopada radi odavanja priznanja vrhunskoj arhitekturi i talentiranim ljudima zaslužnima za nevjerojatna zdanja, predivne kuće i sjane hotele, odavanje časti za izvanredna arhitektonska umjetnička djela.

Finska je poznata kao zemlja tisuću jezera. Osim što je Finska dom veselog čovjeka u crvenom, Djeda Mraza, ova je sjeverna zemlja također poznata po najvećem Lake Districtu u Europi, sa čak fascinatnih 188.000 jezera unutar svojih granica.

Znate li da je impresivni i bajkoviti dvorac Neuschwanstein u njemačkoj pokrajini Bavarskoj, koja je nekoć bila kraljevina za sebe, jedan od sedam najposjećenijih dvoraca svijeta. No, saznali smo koji su još dvorci u svijetu turistička atrakcija i nezaobilazna znamenitost velikog broja turista.

Pogledajte sedam izvanrednih dalekih destinacija u kojima ćete osjetiti nadahnuće za sva daljnja putovanja, a ova mjesta zadovoljiti će sve one koji imaju neutaživu želju za istraživanjem svijeta.

Julije Cezar već vam je odavno poznat po svojim osvajanjima i životu? Mislite li da ste već sve čuli o slavnom Juliju Cezaru, možda se varate :)

Nefertiti je bila prelijepa supruga egipatskog faraona Amenhotepa IV, koji je vladao Egiptom u 14 st. prije Krista.

Upoznajte neke od najljepših vrtova Italije.
Italija je poznata zbog svojih znamenitosti, umjetnosti, kulture i brojnih spomenika, no i po svojim mnogobrojnim prekrasnim vrtovima.

Nizozemska je jedna od specifičnijih zemalja zapadne Europe, a posebna je po mnogobrojnim stvarima koje su tipične upravo za ovu zemlju.

Sport nam pomaže izgraditi natjecateljski duh, a uči nas i kako poštivati protivnika.

Uz “obično” skijanje i klizanje, postoji i pregršt drugih sportova kojima se možete baviti zimi.