7 toplih destinacija za zimski odmor

Želite provesti zimski odmor obasjani suncem u tropskim krajevima? Ovo su najbolje tople destinacije koje će vam donijeti mnogo sunca dok su kod nas temperature u minusu…

Većina ljudi odluči ove hladne, zimske dane provesti u zemljama koje nude bogate sadržaje na snježnom pokrivaču. No, ako ste vi jedni od onih koji bi radije preskočili zimu i otputovali u tople krajeve, nudimo vam 7 najboljih toplih destinacija za zimski odmor.

maldivi

Maldivi
Otočna država u Indijskom oceanu najskuplje je, ali i najtraženije odredište. Vrhunac sezone na Maldivima je u veljači i ožujku, kada ima najviše sunčanog vremena, te tada možete najbolje osjetiti ugođaj bijelih pješčanih plaža, plave lagune, ronjenja, plivanja i eco-friendly luksuza.

Angvila

Angvila
Otok u Malim Antilima na Karibima ekskluzivno je mjesto za odmor. Ukoliko želite vidjeti najljepše plaže Kariba, opustiti se uz gurmaske restorane i dobru zabavu, te tirkizno more, Anvgila je pravo mjesto za zimski odmor, kada se temperature kreću oko 27°C.

Dubai

Dubai
Među najtraženijim egzotičnim odredištima u zimskim mjesecima upravo je Dubai, mjesto na kojem u istom danu možete otići na skijanje u šoping centru i osjetiti vrući pijesak pod nogama.

Zimi je tamo temperatura oko 23°C, što ovaj turistički raj, s bogatom ponudom restorana, čini pogodnim za sve one željne sunca i u hladnim mjesecima.

tajland

Tajland
Poznata tajlandska kuhinja, plaže i džungle neke su od pogodnosti koje nudi ova zemlja. Ukoliko odlučite posjetiti Tajland, najviše ćete platiti avionsku kartu, dok nećete trebati isprazniti novčanike kada dođete tamo.

Tajland u zimskim mjesecima nudi poseban ugođaj svojim posjetiteljima.

maroko

Maroko
Osim sunčanim danima, Maroko privlači turiste i povoljnim cijenama. U ovo doba godine vrijeme je uglavnom suho, a temeratura se kreće oko 20°C. Pješčane dine, zelene oaze, planinski snježni vrhovi, raskošne palače i džip safari samo je dio onoga što možete vidjeti i probati u ovoj sjevernozapadnoj afričkoj državi.

kuba

Kuba
Država kao stvorena za avanturiste je Kuba, najposjećenija od prosinca do veljače, kada je vrijeme suho s rijetkim padalinama, a temerature se kreću od 15 do 30 °C.

Kuba svojim posjetiteljima nudi hotele na plažama, toplo more, najbolje cigare na svijetu te glazbu i ples uz bogat noćni život.

Miami

Miami
Mjesto na kojem možete uživati na pješčanim plažama ili krenuti u pohod na kafiće je Miami, koji je izabran za najseksi grad u SAD-u. Tople zime, koktele, vrhunske restorane i noćne klubove, art-deco arhitekturu – sve to možete naći na jednom mjestu, u luksuznom Miamiju.

Autor: Ema Vuković
Slike: shutterstock