Vodimo vas na Mauricijus otok vječnog doživljaja

Mark Twain je jednom napisao da je prvo stvoren Mauricijus. Zatim je na njegovu sliku nastao raj. I doista, rajski otok Mauricijus koji dramatično izlazi iz palete azurnih nijansi Indijskog oceana nalazi se na popisu destinacija putoholičara zaljubljenih u aktivni, ali i luksuzni odmor, mladenaca koji traže destinaciju za medeni mjesec te obožavatelja netaknute prirode.

mauricius-21

Mauricijus privlači ronioce iz cijelog svijeta, a od brojnih aktivnosti koje su na raspolaganju popularan je i podvodni ribolov, promatranje divovskih kornjača i dupina, kao i spektakularnog šarenog pijeska te lopoča toliko velikih da se na njima može stajati. Vrijedi posjetiti i plantažu čaja, degustirati vrhunski rum u muzeju posvećenom tom kultnom piću, te prepustiti se čarobnom nacionalnom parku Black River Gorges.

mauricius-24

Najljepša plaža na svijetu

Na Mauricijusu se nalazi i plaža koja je proglašena najljepšom na svijetu – Trou aux Biches. Tri kilometra bijelog pijeska koji se izmjenjuje s tirkiznim plavetnilom neba i oceana, kao i drvored kokosovih stabala koji pruža hlad razlozi su zbog kojih ondje nastaju uspomene koje se ne zaboravljaju, baš kao i fotografije koje se malo gdje na svijetu mogu snimiti. Mnogi koji su posjetili Mauricijus, ondje su i ostali. Slavna Diane Lane,koja je odsjela u našem resortu, Pierce Brosnan i mnoge druge zvjezdje filmskog neba bile su oduševljenje našim otokom i prirodninim spektaklom otoka.

fatima-chuttoo-21

To nam je ispričala pomoćnica izvršnog direktora Fatima Chuttoo za koju bismo mogli reći da radi u raju na zemlji, točnije između Grand Baieja i glavnoga grada Port Louisa, u luksuznom resortu Trou aux Biches Beachcomber Golf Resort & Spa. Njena majka je s Mauricijusa, a otac je ondje došao iz južne Afrike i doselio se zbog svih ljepota koje otok pruža. Fatima je odrasla u muslimansko katoličkoj obitelji punoj ljubavi, slaveći blagdane obje religije, a posebna se pozornost pridavala njezinom školovanju.

„Otok je izrazito multikulturalan, to je njegova ljepota, ali čak ni prijatelji ne raspravljaju o politici i religiji.

mauricius-23

Možemo razgovarati o bilo čemu drugom i vjerujemo u jedinstvenost naše kulture. To je “magija otoka“, objašnjava Fatima koja strastveno radi svoj posao, što je jedan od brojnih razloga zbog kojeg se gosti luksuznog resorta osjećaju kao da su kod kuće. I doista, Trou aux Biches se može pohvaliti vjernošću svojih posjetitelja koji ondje odsjedaju i po čak dvadeset godina.

Druženje s gostima

„Znam kad moj dnevni posao započinje, ali nikad ne znam kad će završiti. Od trenutka kad se probudim jedva čekam krenuti sa sastancima, sastavljanjem rasporeda i dočekivanjem gostiju na doručku. Tamo ih pozdravljam te provjeravam kako su proveli noć. Moj glavni izvor energije na počeku dana su upravo ti jutarnji susreti.

mauricius-22

Zatim odlazim u ured, obavljam preostala zaduženja te oko ručka i večere ponovno posjećujem goste kako bih provjerila kako su. Između sastanaka i edukacijskih seminara bavim se organizacijom grupa i drugim poslovima. U popunjenom kapacitetu brojimo oko 900 gostiju koji odsjedaju u sobama i vilama. Naš hotel je najveći u grupaciji od ostalih osam na otoku.

Mnogi me pitaju zašto radim do kasno, na što im odgovaram da ne radim, nego uživam u druženju sa svojim gostima. Najbolji način je da se u to uvjerite jest da nas posjetite. Želimo dobrodošlicu svim gostima iz Hrvatske i veselimo se vašem dolasku na naš prekrasan otok“, kaže Fatima čija se srdačnost ne može opisati riječima.

mauricius-25

Prije svega – ljubav

Brižnost kojom postupa prema onima koji odluče odsjesti u jednom od najljepših resorata na svijetu daleko se čuje, što se može iščitati iz brojnih komentara koje gosti ostavljaju na internetu.

Oduvijek radim u turizmu, a započela sam u Trou aux Biches vođena strašću prema poslu. Dobivala sam i druge ponude, ali vjerujem u uspjeh ovog hotela, volim ga, baš kao i naše goste koji se vraćaju zbog gostoprimstva koje im pružamo. Trudim se svoje goste poznavati po imenu, iskrena sam i sretna što moj osmijeh dolazi iz dubine srca.

Toplina osoblja hotela, njihova ljubaznost i dostupnost oduševljava sve koji odsjednu u Trou aux Biches u potrazi za pravim odmorom. Srećom, daleke destinacije postaju sve dostupnije zahvaljujući kompanijama, kao što je to u našem slučaju Turkish airlines“, dodaje pomoćnica izvršnog direktora dodajući kako u prošlosti Mauricijus nije bio toliko poznat kao danas.

mauricius-26

Obiteljski odmor

Kako kaže, danas brojni gosti stižu iz Europe i točno znaju što žele, a očekuju puno. Dolaze pripremljeni, i prije samog dolaska znaju koja mjesta žele posjetiti, u kojim restoranima žele kušati okuse otočke kuhinje te koje su atrakcije vrijedne njihove pozornosti. Često dolaze i roditelji s mališanima jer su u ponudi besplatni dječji boravci koji rade od jutra do mraka. Za djecu mlađu od tri godine brinu se pouzdane dadilje.

mauricius-27

Vile i bungalovi

Bungalovi i vile s bazenima u hladu palmi čine cjelinu s otočkom prirodom, kako bojama, tako i materijalima. Toplina drveta, tropskih boja izmjenjuje se s vodopadima i fontanama. Najzeleniji među resortima na otoku, Trou aux Biches živi u skladu s okolišem zahvaljujući ekološkim rješenjima kojima se iskorištava energija sunca i morska voda za grijanje i održavanje zelenila.

mauricius-29 mauricius-28

Gosti mogu odabrati smještaj koji im najviše odgovara, bilo da se radi o tropskom ugođaju ili prilagođenom obiteljima, a svima su zajedničke prostrane terase ili balkoni te privatnost. Raznovrsna je i gastronomska ponuda koja se može kušati u jednom od šest restorana, od tajlandske do talijanske i indijske kuhinje.

Izdvojeno:

> Turkish Airlines je zrakoplovna kompanija koja leti u više destinacija od ijedne druge zrakoplovne kompanije. Trenutno imamo više od 290 destinacija. Zadnja destinacija koju smo otvorili u srpnju je Phuket.

> Iz Zagreba letimo 2 puta dnevno te jutarnjim polaskom nudimo odličnu konekciju za Ameriku, koja nam je izuzetno bitno tržište. U Americi letimo u New York, Boston, Houston, Los Angeles, San Francisco, Atlantu, Miami, Chicago, Washington.

> Grad Istanbul, koji služi kao hub, ima izrazito bitan geografski položaj jer se letom unutar 3 sata može doći do više od 80 destinacija.

> 6 puta zaredom smo proglašeni najboljom zrakoplovnom kompanijom u Europi, a naše business i ekonomska klasa su uvijek nagrađivane i prepoznatljive. Također je bitno spomenuti i CIP lounge u Istanbulu za koji kažu da je veći od nekih aerodroma. Izvrsna usluga, raznovrsnost u ponudi hrane je razlog da svake godine bude nagrađivan od strane Skytrax-a. Ove godine smo ponosni da je proglašen najboljim business loungem na svijetu.

> Jedna zanimljiva stvar jest da Turkish Airlines nudi svojim putnicima besplatnu turu Istanbulom ukoliko imaju čekanje više od 6 sati. Ture su raznolike, neke uključuju obroke, ovisno o vremenu čekanja, a putnici stignu uživati u ljepotama Istanbula, umjesto da vrijeme provode na aerodromu.

Autor: Diana Mikloš
Posjet omogućio:
Turkish Airlines Inc.

Facebook Like Button