Mauricijus čarobni otok u Indijskom oceanu

Mauricijus je poznat kao luksuzno odredište koje mnogobrojni mladenci odabiru za medeni mjesec. Smješten u kristalno plavom moru Indijskog oceana jedan je od svjetski poznatih čarobnih otoka sa svojim prirodnim ljepotama. Iako je prvotno otok bio otkriven od strane Arapa pa zatim Portugalaca, dugo je ostao nenaseljen sve dok Nizozemci nisu osnovali svoju koloniju početkom 16. stoljeća. Nizozemske vlasti toga doba otok su nazvali po princu Mauriceu van Nassau te on nosi taj naziv sve do današnjih dana.

mauricijus-4

Korijene multikulturalnosti otoka utemeljili su Francuzi i Englezi koji su, nakon Nizozemske, ponovno kolonizirali otok u 18. stoljeću. Zahvaljujući “ocu nacije” Seewoosaguru Ramgoolamu Mauricijus je proglasio svoju neovisnost 1968. godine, a danas je jedna od najbogatijih afričkih država zahvaljujući svom razvoju u zadnjih pedeset godina.

mauricijus-7

Doživjeti Mauricijus znači osjetiti pravi raj na zemlji. Kristalno plavo more, egzotična vegetacija, uživanje u plivanju uz kornjače i dupine samo su neki od susreta s iskonskom prirodom ove zemlje. Koraljni grebeni daju posebnu snagu podmorju pa je istraživanje podmorja uz ostale mnogobrojne podvodne atrakcije fantastičan doživljaj. Ronjenje u neposrednom dodiru s raznobojnim ribama savršen je osjećaj prirodnih čuda.

mauricijus-6

Glavni grad Mauricijusa je Port Louis savršeno mjesto za potpuni egzotični doživljaj, a neizostavan je obilazak lokalne tržnice koja je okružena obiljem turističkih znamenitostima. Uživati u lokalnoj hrani i tropskom voću sastavni je dio posjeta ovom gradu.

mauricijus-1

Grand bay

Grand bay prekrasno je mjesto, ponajviše prikazivano u raznim prospektima za putovanja na Mauricijus. Nalazi se na sjeveru otoka i zasigurno je jedno je od prvih pomisli kada se spomene ova raskošno lijepa zemlja. Mjesto obiluje širokim plažama i različitim luksuznim kompleksima, a zaljev nudi raznolike sportske aktivnosti kao što su jedrenje ili ronjenje. Posjetitelji su vrlo dobro povezani s ostalim mjestima kao što su Gunners Quoin, te Flat, Round i Serpent otocima.

mauricijus-2

Blue bay

Blue bay se nalazi istočno od La Curvette, na južnoj strani otoka, a javna plaža Pereybere je među top mjestima koje trebate posjetiti. Pješčane plaže s lagunama i plavim obalama uz koraljne grebene pružaju mnoštvo zanimljivosti za istraživanje.

mauricijus-5

Botanički vrt Sir Seewoosagur

Botanički vrt Sir Seewoosagur obrubljen je sa osamdeset pet palmi koje su smještene uz samu obalu Indijskog oceana. Znatiželjnim posjetiteljima pruža se ekskluzivno iskustvo u mirisima i pogledima na raznolikost flore Mauricijusa. Osim što će vam sva čula uživati u prekrasnom zelenilu, cvjetovima ogromnih raznobojni lopoča zabavljat će vas i znatiželjne kornjače i mnoštvo šarenih riba.

mauricijus-8

Triolet Shivala najduže je selo na otoku, a najveća atrakcija svakako je posjet najvećem hindu hramu, Maheswarnath Mandiru, koji je izgrađen još davne 1819. godine.

Na istoku ovog otoka, u gradu po imenu Flacq, živi najveća tržnica Mauricijusa. Sajmeni ponedjeljak u ribarskom gradu Mahebourgu idealan je za upoznavanje s lokalnom kulturom i svakako je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta.

Gastronomija obiluje izborom kuhinja i delicija cijelog svijeta i u tome se ogleda i multikulturalnost Mauricijusa. Mnogobrojni restorani nude obilje raznovrsnih specijaliteta i specifičnih okusa kineske, indijske ili francuske kuhinje.

Izdvojeno:

> Najpoznatije voće ovog kraja je corossol, zinzli banana te jambolan

mauricijus-9

Ako ste obožavatelj ptica u prirodnom parku unutar slanih močvara Tamarin i Caselana nalaze se mnogobrojne vrste ptica koje se mogu promatrati. Na ova područja raznovrsne ptice dolaze s čak pet kontinenata. Osim raznolikog životinjskog svijeta još je jedno prirodno čudo koje oduševljava posjetitelje, a to je geološko čuda u vidu raznobojne zemlje. Naime, kroz prošla vremena otopljeno kamenje se hladilo što je rezultiralo s odsjajem preko sedam boja koje se ogledaju na zemlji u trenutku kada sunce obasja ova jedinstveno zemljano područje.

mauricijus-3

Piše: Wish.hr
Fotografije: Pixabay

Facebook Like Button