Plaža Sawarna dragulj indijskog oceana

Skrivena plaža Sawarna, na jugu Bantena daleke Indonezija, skriveni je dragulj Indijskog oceana i oaza potpunog očaravajućeg odmora i mira….

Sawarna je fantastična plaža u južnoj pokrajini Bantena, u Indoneziji, i zaista je skrivena od izravnih pogleda, te je upravo to čini pravom turističkom atrakcijom koju vrijedi posjetiti.

sawarna

Cjelokupan pejzaž i bajkovito lijepe prirodne ljepote očaravajuće su, a prekrasan pogled na Indijski ocean čini ovo mjesto još raskošnijim. Ova pješčana plaža svojim zasljepljujuće bijelim pijeskom i čistim morem prepunog koraljima, atraktivna je i zbog bujnih zelenih brda koje je okružuju poput smaragdnog prstena. Ona spada među pet najljepša plaža u vlasništvu Banten provincije.

sawarna

Izdvojeno:

> Ova lijepa obalna regija poznata je po mističnim pričama o indonezijskoj božici mora u obliku lijepe djevojke-sirene Nyai RO Kidul koja čini i veliki dio tradicionalnof folklora ovog kraja .

bozica

> Cijeli kraj impresionirana svakog posjetitelja ogromnim prostranstvima rižinih polja, te prekrasnim panoramski pogledom na mjesto sa okolnih brežuljaka.

> Ovdje je stanište i predivnih drvoreda i stabla kokosa i vrlo cijenjene tikovine.

Dolazak u Sawarnu tek je početna točka za polazište i istraživanje prekrasne egzotične prirode gdje se može iskusiti kultura i gastronomija u interakciji s nenametljivim tradicionalnim društvom tipičnog za ovaj dio svijeta.

sawarna

sawarna

Facebook Like Button