7 najromantičnijih destinacija

7 idiličnih mjesta za zaljubljene …

Bliži li vam se godišnjica braka, ili pak s druge strane, želite se jednostavno maknuti od gradske buke ili gradskog sivila? Spadate u tip osobe koji više voli sunce, visoke temperature i povjetarac u kosi?

Ukoliko ste se pronašli, donosimo vam top 7. egzotičnih destinacija kamo biste se mogli uputiti sa voljenom osobom.

Venecija, Italija

Glavni grad istoimene talijanske pokrajine Venecije, poznat još po nazivu “La Serenissima“. Venecija je sagrađena na 118 otoka, omeđenih s više od 170 kanala koji su spojeni s više od 350 mostova. Osim što je grad poznat po kanalima, romantičnim vožnjama gondolama, karnevalu, sigurno će vas oduševiti arhitektura i bogata povijest grada.

Bora Bora, Francuska Polinezija

U srcu Tihog oceana nalazi se izolirani arhipelag koljanih otoka koji pokrivaju ukupnu površinu veću od Europe. Ovdje ćete pronaći plaže iz snova s najboljim bijelim pijeskom, tirkizno more i skrivene zaljeve iz snova. Mjesto se nalazi na trećem mjestu liste Sedam novih svjetskih čuda, tako da se s razlogom čini kao mjesto iz snova.

Santorini, Grčka

U prošlosti poznat i kao Kallistē (najljepši) ili Thera. Današnji karakterističan izgled je posljedica erupcije vulkana, prije otprilike 3500 godina, kada je zapadni dio otoka nestao u morskim dubinama, a tsunami izbrisao tadašnju civilizaciju Minojaca. Pogled sa otoka koji oduzima dah čine Santorini najomiljenijim mjestom za idealan romantični provod.

Huanglong, Kina

Huanglong još nazivaju i “Rajem na zemlji”, Riječ je o području u Kini koje je poznato po bazenima nastalim taloženjem kalcita, koji su okruženi vrhovima planina prekrivenim snijegom i brojnim vodopadima. Ono što će vas oduševiti je kombinacija prirodnih ljepota, zbog kojih se ovo područje čini pravom malom riznicom svijeta.

Dalmacija, Hrvatska

Dalmacija je obalni predio Hrvatske. Tirkizno plavo more okruženo malim otocima i brežuljcima, neodoljivim zaleđem, garantuju da će vam boravak u Dalmaciju biti prava avantura.

Niagara, Kanada- SAD

Slapovi Niagare su skupina slapova na rijeci Niagari između SAD-a i Kanade. Svjetski poznati vodopadi desetljećima su omiljena destinacija brojnih turista. Najbolji način razgledavanja je helikopterom, no osim toga, postoji i vožnja „Maid of the mist“ (djevojka magle). Ime je dobila po magli koju stvaraju slapovi. Radi se o vožnji brodom koja je cijenom od 10$ prihvatljiva svim turistima.

Jaipur, Indija

Jaipur je glavni grad kraljevske Indije. Ovaj grad je osnovan 1727. od strane Jai Singh II. Mjesto je najbolje posjetiti između listopada i ožujka, putujući vlakom po Indiji, kada se održavaju veliki festivali i sajmovi. No ukoliko se odlučite posjetiti ga i prije, ono što će vas oduševiti jest panorama grada u kojoj dominiraju palače i prelijepi pejzaži, koji su kao stvoreni za romansu.

Slike: Shutterstock

Facebook Like Button