Najbolja odredišta za uživanje u svjetskim gastronomskim specijalitetima

Može se reći da su gastronomska putovanja postala pravi trend diljem cijelog svijeta. Sve više ljudi koji vole putovati tvrde da bi prilikom biranja odredišta za svoje sljedeće putovanje radije odabrali destinacije prepoznatljive po hrani i piću, Užitak otkrivanja i kušanja ukusnih novih jela tijekom putovanja očito stvara predivne nezaboravne uspomene.

Kada je svijet oko nas u pitanju onda se za najbolje svjetske gastronomske destinacije izborio Hong Kong, Sao Paulo i Tokio, a kao top destinacije u Hrvastkoj, za ljubitelje fine hrane, najbolje stoje Zagreb, Zadar i Split.

tokio-sushi

Otkrivamo vam najbolja svjetska odredišta za hranu prema preporukama s velikim izborom nevjerojatnih smještaja. Ove gastronomske bisere možete istražiti već tijekom svog sljedećeg putovanja.

Najbolja odredišta za ljubitelje hrane – svjetska gastronomska središta

Među više od 118 milijuna recenzija s putovanja hrana se ističe kao velika strast mnogih te predstavlja središnju temu u brojnim recenzijama. Primjerice azijski i južnoamerički okusi zauzimaju najbolja mjesta među deset top odredišta za ljubitelje hrane, a zatim slijede Grčka, Australija i Španjolska.

hongkong-noodle

Hong Kong sa svojim slavnim dim sumom, Sao Paulo s brazilskim roštiljem i Tokio, čiji su restorani skupili više Michelinovih zvjezdica nego New York i Pariz zajedno zauzimaju sam vrh popisa.

Hrvatska gastronomska tura: lokalni favoriti

Hrvatska je odavno pozicionirana kao jedna od najkvalitetnijih eno-gastro destinacija, a prema povratnim informacijama najbolji hrvatski gradovi za uživanje u hrani su Zagreb, Zadar i Split.

fries

U Zagrebu možete uživati u raznim mesnim specijalitetima, juhama, desertima, ali i u tradicionalnim štruklima koji su priznati kao najpoznatiji zagrebački specijalitet od vučenog tijesta punjenog mješavinom domaćeg kravljeg sira, vrhnja i jaja.

Zadar nudi tradicionalna dalmatinska kuhana jela koja se baziraju na svježem povrću i morskim plodovima Jadranskog mora. Prepoznatljivosti pridonosi korištenje raznih mediteranskih začina poput ružmarina, lovorovog lista, komorača, bosiljka ili kadulje, a sve se na kraju zalijeva domaćim maslinovim uljem.

desert

Također, putnici moraju probati čuveni paški ovčji sir i posedarski pršut uz domaće crno vino. Nakon divnog jela i slatkih tradicionalnih kolača, u Zadru možete uživati u Maraschino desertnom likeru.

Split

Split je kao gastronomska prijestolnica u Hrvatskoj poznata po svojim konobama. Splitski specijaliteti pravi su primjer dalmatinske kuhinje. Mesna i riblja jela, domaći makaruni i razna rižota s plodovima Jadranskoga mora, dalmatinski pršut, slane srdele, inćuni i sir iz ulja neizbježni su u Splitu.

Izdvojeno:

> U glavnom gradu Splitsko-dalmatinske županije svakako morate probati i pašticadu s njokima te dalmatinsku kroštulu uz koju savršeno paše slatko desertno vino prošek.
Gastronomski turizam

Milenijska generacija najvjerojatnije će kombinirati putovanja i hranu jer najaktivnija publika razmišlja o putovanju u odredište koje je poznato po svojoj gastronomskoj ponudi, a naročito zbog ljubavi prema odličnom vinu.

Tekst omogućio: Booking.com

Facebook Like Button