Saint Barthelemy otok na kojem biste tjednima mogli uživati u luksuzu i tirkiznom moru

Otok u malim Antilima Saint Barthelemy već je odavno meka slavnih glumaca, pjevača, ali i svjetskih moćnika, a od kada ga je spomenula “opaka” Sylvie Grateau (Philippine Leroy-Beaulieu), šefica marketinške tvrtke Savoir u seriji Emily u Parizu za ovim otokom opet je opća pomama :) .

plaža otok St. Barth’s Saint Barthelemy

Što otok Saint Barthelemy čini toliko primamljivim svjetskim poznatim zvijezdama?

Saint Barthelemy, ili skraćeno St. Barth’s, otok je koji pripada Francuskom prekomorskom teritoriju, a time je dio Europske unije te je Euro njegova valuta.

Površina otoka je svega 21 kilometar kvadratni, a ima nešto više od osam tisuća stanovnika. Ono što ovaj rajski otok čini posebnim i drugačijim je činjenica da je glavna gospodarska aktivnost St. Bartha upravo luksuzni turizam.

Jedna od najsjajnijih strana otoka je njegova bogata gastronomija, koja je tamo stil života. Tako na ovom malom otoku možete naći čak 80 restorana, od kojih je svaki specifičan na svoj način.

Primjer je briljantan restoran La Plage čiji je “pod” u pijesku, atmosfera je romantična, a kuhinja je u karipskom i francuskom stilu.

restoran na plazi plaža otok Saint Barthelemy

Kako sve ne bi ostalo samo na hrani, restorani na otoku St. Barth’s nude i mnoštvo vrhunskih svjetskih vina koja će upotpuniti vašu savršenu večeru, a uz svaki slijed jela ide točno ono vino koje se na idealan način uklapa u okuse francuske kuhinje.
A za one koji vole potpuni komfor i samozatajnost nude se chefovi koji dolaze u vašu vilu, sobu ili apartman te vam mogu pripremiti briljantan obrok.

Smeštaj na otoku Saint Barthelemy

St. Barth’s očekivano nudi smještaj u luksuznim vilama i vrhunskim hotelima. Od sredine prosinca, pa do sredine travnja, cijene su vrtoglave, jer je tada „high season“, te tada cijene noćenja kreću od najmanje 250 eura.

otok karipskog mora sant barth

No, pitate li se zašto bi izdvojili ogromnu svotu novaca i otišli uživati u suncu baš ovog otoka

Zato jer ovaj čaroban otok nudi još mnogo više. Uz četrnaest predivnih plaža s bijelim pijeskom i tirkiznim morem, možete se opustiti na različitim spa tretmanima, otići roniti u tropske dubine, jedriti, ići na izlet podmornicom.

Kako bi vam otvorili apetit otočani i ugostitelji pripremili su razne sportske aktivnosti. Možete se primjerice surfati na čarobnim valovima, pecati, skijati na vodi, voziti se u kajaku, ići na penjanje, igrati tenis ili se okušati u najpopularnijem sportu na St. Barthu a to je odbojka.

Ukoliko svoje kalorije volite trošiti na drugačiji način zeleni St. Barth prava je shopping oaza, a cijeli je otok „duty-free“ zona :) .
Omiljena plaža jet-seta je Saint Jean, gdje se cijena ležaljke kreće od 30 eura za samo pola dana.

uvala more St. Barth’s

Zbog svega nabrojanog ne čudi što svjetske zvijezde vole provoditi svoje slobodno vrijeme uživajući na ovom karipskom otoku, na kojem vlada potpuni sklad – čiste ulice, neoštećene fasade kuća i uređeni raskošni vrtovi.

Glumici Greti Garbo otočani mogu zahvaliti što je St. Barth’s učinila najpoželjnijim mjesto za odmor, rekavši da je jedino što želi osamiti se hotelu Eden Rock, na otoku u kojem noćenje stoji dvije tisuće eura.

Nakon ovih fotografija i opisa otoka već maštamo o posjetu ovom magičnom mjestu kako bi jednog dana kročili na bijeli pijesak St. Bartha.

OVDJE pogledajte još nekoliko sjajnih destinacija za odmor iz snova

Belize neotkriveni dragulj karipskog mora
Curaçao tajanstveni otok karipskog mora
Mauricijus sjajan izbor za bijeg od hladnih dana

La Plage Restaurant
Tom Beach Hotel Plage de St-Jean BP 1058
St-Barthélemy 97012
(590) 590 52 81 20

Eden Rock Hotel
St Jean Bay, St Barthélemy
F97133 French West Indies
Tel.+ 590 590 29 79 99
Email: info@edenrockhotel.com

Salines Garden (bungalovi)
Salines, 97133
St. Barthelemy
contact@salinesgarden.com

Le Bête à Z’ailes, BAZ bar
Gustavia
St. Barthelemy
+590 590 29 74 09

Autorica: Ema Vuković

Facebook Like Button