Top lista rajskih otoka za odmor

Može li išta biti bolje od opuštanja na udaljenom otoku? Plavo nebo, more i savršeno bijeli pijesak vas zovu i vode daleko od monotone svakodnevnice i brojnih uredskih obaveza.

Pogledajte sedam otočnih destinacija koji uključuju područja od veličanstvenih japanskih vulkana pa sve do šarmantnog hrvatskog otoka Koločep.

Pantelleria, Sicilija

pantelleria-sicilija
Pantelerria je jedan od rijetkih mediteranskih otoka koji nije zahvaćen masovnim turizmom. Jedan od glavnih razloga zašto je ovaj otok prošao nezapaženo je taj što na otoku nema pješčanih plaža, a tamni, vulkanski kamen dominira duž cijele obale.

Ali, nemojte dozvoliti da vas to odbije. Nedostatak pješčanih plaža ovaj otok nadoknađuje privatnošću i mirom. Opustite se ljenčareći u bazenima s morskom vodom ili se bacite u more sa stijena dok oko vas nema nikoga u blizini. To i nije tako loše, zar ne?
U unutrašnjosti možete pronaći i prekrasno jezero Specchio di Venere (Venerino ogledalo), koje se nalazi u vulkanskom krateru i puni se izvorskom vodom i kišnicom. Kako biste imali meku kožu, nahranite ju blatom bogatim mineralima, a isperite ju plivanjem u središtu jezera.

Koločep, Hrvatska

kolocep
Prekriven borovima i rogačem te okružen kristalno čistim morem, Koločep je najmanji i najmirniji od tri Elafitska otoka. Na otoku su smještena dva neodoljiva sela koja se nalaze u malim uvalama, u kojima živi živi samo 163 stanovnika i nema automobila.
Uljuljajte se u pomalo idiličan način života koji ovaj otok nudi i vrijeme provedite u šetnjama maslenicima i razgledavanju predromaničkih crkava.

Otočje Scilly, Velika Britanija

otocje-scilly
Privlačnost otočja Scilly najvećim dijelom leži u osjećaju nostalgije koji će vas preplaviti dok boravite na njemu. Kad posjetite klaster ovog otoka, koji je smješten ispred obale Cornisha imat ćete osjećaj da ste se vratili u prošlost.
Na otoku živi mala populacija ljudi koji su stvorili poseban osjećaj zajednice, a njegove zgrade i krajolik imaju suštinsku britansku privlačnost.

Otok Tresco postao je utočište crvenoj vjeverici nakon što je došlo do izumiranja vrste na kopnu. Na otoku se nalaze lijepe uvale i plaže, ali glavnu atrakciju posjetiteljima predstavlja veličanstveni vrt Tresco Abbez. Blaga klima otoka omogućava subtropskim biljkama idealne uvjete za rast, zbog čega je ovaj vrt poznat po nevjerojatnoj kombinaciji boja. Egzotične biljke i vinova loza rastu na lukovima, a palme se nadvijaju nad terasama koje vode do mora.

Meganisi, Grčka

meganisi-grcka
Iako većinu grčkih otoka rijetko treba posebno predstavljati, Meganisi je još uvijek nedovoljno poznat, unatoč svom mediteranskom šarmu. S nebesko plavom i očaravajuće bijelom paletom boja, ribarskom marinom i lokalnim okupljalištima gdje se može popiti kava, vrlo je lako zaboraviti na svakodnevni život i obaveze.

Saint John, Karibi

saint-john-karibi
Otok Saint John je primjer kako iskusit eskapistički način života na tropskom otoku. Jedan je od Djevičanskih otoka, a skoro cijela njegova površina se nalazi pod nacionalnim parkom, što ga čini manje poznatim i posebnijim otokom od njegovih “poznatijih susjeda”.

Trekking, promatranje biljnog i životinjskog svijeta i ronjenje među bogatim koraljnim grebenima otoka, samo su neke od najpopularnijih turističkih aktivnosti. Iako su Karibi karakterizirani kao mjesto za bogatu klijentelu koja odsjeda u izdvojenim, all-inclusive resortima, Saint John je ipak drugačiji i donosi nešto novo. Gosti ovog otoka imaju priliku plivati s kornjačama, odmarati se na spektakularnoj plaži Trunk Bay i postaviti svoje šatore u jednom od nekoliko kampova koji su smješteni na otoku.

Otok Rishiri, Japan

otok-rishiri-japan
Rishiri je manje poznat otok koji nudi mnoge prednosti, a nalazi se na sjevernom dijelu Japana. Otok je formirala stožasta planina Rishiri, neaktivni vulkan prekriven snijegom koji se izdiže iznad zelene šume i beskrajnog zelenila. Iako je udaljen samo dva sata leta iz Tokija, imat ćete osjećaj da ste puno udaljeniji. Uživajte u netaknutom okolišu i zadivljujućoj mirnoći prilikom penjanja na brojne prirodne znamenitosti otoka ili pogledajte zalazak sunca nad oceanom i odraz vulkana u jednom od jezera koji se nalaze na otoku.

Isola di Capraia, Italija

Italy island
Capraia ima status zaštićenog nacionalnog parka što znači da je raj za sve ljubitelje prirode. Otok vulkanskog porijekla, sačinjen od raznobojnih, oštrih formacija kamenja, prekrasnih špilja i okomitih litica, koje se dramatično ističu uz modro more.
Planirarenje je preporučena aktivnost za sve posjetitelje, a staze će vas voditi od rimskih ruševina i starih terasa prema nevjerojatnim vidikovcima. Osim luke, kojom dominira velika utvrda San Giorgio, na otoku se nalazi malena šljunasta plaža na kojoj se odmara lokalno stanovništvo. Veliki broj mirnih kamenitih uvala idealnih za sunčanje ili kupanje, također možete pronaći na ovom otoku.

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije

Facebook Like Button