Najzanimljiviji otok Tajlanda –  Koh Pangan

Jedan od najzanimljivijih otoka koje nikako ne smijete propustiti prilikom odlaska na Tajland je otočje Koh Pangan na koje sam ja doputovala direktno iz Bangkoka.

Vozila sam se autobusom otprilike, oko 7 sati sa stajanjima, a nakon toga sam uzela katamaran koji je direktno vodio od pristaništa do otoka Koh Pangana punih četiri sata.

Želim napomenuti da ako ne putujete avionom, pripremite se na 15 sati vožnje. Osobno sam avione pokušavala izbjeći kako bih što bolje vidjela krajolik kroz koji sam prolazila i doživjela istinsku ljepotu ove zemlje.

tajland Koh Pangan

Po čemu je poznat Koh Pangan?

Jedan od otoka na kojem je priroda još netaknuta je upravo Koh Pangan.

Turisti koji su imali prilike vidjeti ovaj otok reći će da je ovaj otok poznat po prekrasnim pješčanim plažama, netaknutoj prirodi, restoranima i jedinstvenoj energiji.

Lokalno stanovništvo je jako ljubazno, jednostavno i pristupačno budući da žive u skladu s budizmom, povezuju se s prirodom koju jako cijene i mnogi od njih su izrazito duhovni.

Koh Pangan hrana

Na otoku je najnormalnije da vidite kokos ili da vam konobar u lokalnom kafiću skine mango s drveta i ocijedi vam prirodni sok koji ćete odmah moći konzumirati. Osim prekrasne prirode ovaj otok poznat je po nevjerojatnom noćnom životu i svakodnevnim događanjima za turiste.

full mon party

Što morate posjetiti na Koh Panganu?

Postoje mnoga avanturistička i prirodna mjesta koje ovaj otok pruža svojim turistima, a ja ću pokušati u nastavku teksta izdvojiti neke koje nikako ne smijete propustiti.

Full Moon Party thailand

Full Moon Party

Jedna od glavnih specifičnosti ovog otoka je Full Moon Party zbog čega je ovaj otok na neki način postao i poznat.

Svake godine sve veći broj turista koji žele doživjeti nezaboravne provode na ovom otoku. Kao što i sama riječ govori ova turistička atrakcija održava se svakog punog mjeseca.

Otok Tao i Nang Juan

Ovaj otok poznat je po tome što ga lokalno stanovništvo naziva i otokom kornjača, budući da geografski zaista tako i izgleda.

Svi ljubitelji mora i ronjenja ostati će oduševljeni ovom prekrasnom lokacijom koju ne smijete propustiti ako se nalazite na Koh Panganu.

marina thailand

Vrlo često ovo otočje nazivaju i skrivenim draguljem tajlandskog zaljeva budući da se tamo nalazi bijeli pijesak i prozirna morska voda. Odlično je za fotografiranje i stvaranje lijepih uspomena.

Anthong nacionalni park
Prekrasno mjesto koje će vas oboriti sa nogu nešto je najljepše što možete vidjeti na Tajlandu.

Važno je naglasiti da ovaj nacionalni park čine 42 nenaseljena otoka koja se nalaze u tajlandskom zaljevu. Poznat je po prekrasnom pogledu, divnim plažama, netaknutom prirodom i koraljnim grebenima.

bijele plaže Koh Pangan tajland

Posjet na lokalne farme slonova

Na Tajlandu pa tako i na otoku postoje lokalne farme gdje se nalaze slonovi.
Ovisno o vašim stavovima prema tome imate priliku posjetiti farmu ili ne.
Možete uživati u druženju sa slonovima, hraniti ih bananama, prskati se s vodom, igrati se s njima ili samo promatrati.

slonovi

Važne informacije

• Službena valuta na otoku je TBH (Baht)
• Srednja temperatura na Tajlandu iznosi oko 28-30 stupnjeva
• Razlike u vremenskoj zoni u odnosu na Hrvatsku iznosi 6 sati
• Preporuka je da isprobate zipline ako vam se ukaže prilika
• Vožnja skuterom je svakako najbolja preporuka kako biste uistinu doživjeli čari otoka, no naravno samo ako imate za to dozvolu

Više informacija možete saznati na stranici Phangan Info

Autor: Marina Jakšić

Facebook Like Button