Vrijeme je za dobar roštilj: Slatka i sočna rebarca bez kostiju

Poželjeli ste ispeći savršeno sočno meso, a niste baš “majstor” od roštilja. Svejedno možete iznenaditi svoje nepce, a još bolje i nepce svoje obitelji i prijatelja uz ovaj recept koji će biti prava poslastica na roštilju.

Recept za slatka i sočna rebarca bez kostiju za 4 osobe

> Težina pripreme lako
> Vrijeme pripreme 15 min
> Vrijeme kuhanja 15 min
> Vrijeme mirovanja 30 min

Sastojci za roštilj:

1 lungić, približno 500 g
2 žličice (10 ml) chili praha i gorušice u prahu
1 žličica (5 ml) luka u prahu i češnjaka u prahu
3/4 žličice (4 ml) soli i papra
1/4 šalice (50 ml) dimljenog barbecue umaka
1/4 šalice (50 ml) marmelade od marelica, otopljene
1 žlica (15 ml) žutog senfa

Priprema:
Uzdužno zarežite lungić, ali ne do kraja, kako biste ga otvorili kao knjigu. Istucite meso na jednaku debljinu. Zarežite meso, režući do pola, u intervalima od 2,5 cm kako bi meso ličilo na pločicu rebarca.

Pomiješajte chili prah s prahom gorušice, lukom u prahu, češnjakom u prahu, solju i paprom. Utrljajte mješavinu začina jednoliko po svinjetini. Ostavite da odstoji 30 minuta.

Za to vrijeme pomiješajte barbecue umak s marmeladom i senfom dok smjesa ne postane glatka. Kuhajte je u mikrovalnoj pećnici, na visokoj temperaturi, 60 sekundi ili dok ne bude dovoljno toplo. Izmjerite 2 žlice (30 ml) umaka i premažite svinjetinu; ostatak umaka sačuvajte.

Odaberite program za pečenje mesa na vašem roštilju ako je električni ili izaberite temperaturu za meso, ako je roštilj na ugkjen. Lagano namastite meso s pomoću spreja za pečenje. Stavite meso na grill i poklopite dok ne bude gotovo.

Uklonite meso s grilla i prekrijte folijom; ostavite da odstoji 5 minuta. Narežite meso na urezanim dijelovima kako biste ga razdijelili u „rebarca”. Poslužite s preostalim umakom sa strane.

Savjet više:
> Upotrijebite bat ili malenu tavu s debelim dnom za tučenje mesa.
> Poslužite sa zelenom salatom, batatima narezanima na štapiće pečenima na vašem roštilju.
> Mješavina za premazivanje mesa je malo pikantna pa smanjite količinu chili praha na 1 žličicu (5 ml) za blaža „rebarca”.

Facebook Like Button