Piletina u umaku od craft piva: must have recept za gurmane

Otkrijte kako možete kombinirati bogate okuse craft piva s nježnom piletinom u ovom jedinstvenom receptu. Piletina u umaku od craft piva nije samo obrok, već pravo kulinarsko iskustvo koje će zadovoljiti vaše nepce i impresionirati vaše goste.

Bilo da ste ljubitelj craft piva ili samo tražite nešto novo i uzbudljivo za večeru, ovaj recept je savršen izbor.
Uz jednostavne korake i savjete za pripremu, svatko može stvoriti ovo remek-djelo u vlastitoj kuhinji.

Ovaj recept pratite kroz jednostavne korake za izradu, a na kraju ćete biti oduševljeni mirisnim i bogatim okusima ručka ili večere, receptom koji kombinira kompleksne arome vašeg omiljenog craft piva s sočnom piletinom, čineći svaki zalogaj nezaboravnim.

Napravite recept za piletinu s craft pivom i dobit ćete savršenu kombinaciju okusa!

Recept za neodoljivu piletina u umaku od craft piva: korak po korak

Sastojci:

4 pileća prsa bez kosti i kože
Sol i svježe mljeveni crni papar, po ukusu
2 žlice maslinovog ulja
1 veliki luk, narezan na kriške
3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
1 bočica (oko 330 ml) craft piva po izboru
1 šalica pilećeg temeljca
2 žlice senfa Dijon
2 žlice meda
1 grančica svježeg timijana
1 lovorov list
2 žlice kukuruznog škroba, razmućenog u malo vode
Upute:

Priprema piletine: Pileća prsa posolite i popaprite sa svih strana. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pržite piletinu dok ne postane zlatno-smeđa s obje strane, otprilike 3-4 minute po strani. Izvadite piletinu iz tave i stavite na stranu.

Priprema umaka: U istu tavu dodajte luk i češnjak, pa pržite dok luk ne postane staklast, otprilike 2-3 minute. Zatim dodajte craft pivo, strugajući dno tave da se oslobode svi ukusni ostaci. Dodajte pileći temeljac, senf, med, timijan i lovorov list. Vratite piletinu u tavu.

Kuhanje: Pustite da umak zakuha, zatim smanjite vatru i kuhajte pod poklopcem na laganoj vatri dok piletina ne postane potpuno kuhana, otprilike 20-25 minuta. Povremeno promiješajte.

Zgušnjavanje umaka: Izvadite piletinu iz tave i stavite na tanjur. Ukoliko je potrebno, umak zgusnite razmućenim kukuruznim škrobom, dodajući ga u tavu i miješajući dok se umak ne zgusne, otprilike 2-3 minute.

Posluživanje: Piletinu poslužite prelivenom umakom od craft piva. Ovaj recept se odlično slaže s pečenim krumpirima ili svježom salatom.

Uživajte u jedinstvenom okusu piletine u umaku od craft piva, gdje se tradicionalna kuhinja susreće s modernim twistom. Savršeno za večeru s prijateljima ili obitelji, ovaj recept će sigurno postati novi favorit.

Facebook Like Button