
Uz recept za mješavinu začina carry kojeg možete vrlo jednostavno napraviti i sami donosimo vam i sjajan recept piletina curry u kojem ćete ga isprobati.
OVDJE donosimo još nekoliko sjajnih recepata s piletinom za sve koji vole lagano bijelo meso
Otkrivamo vam recept za katsu piletinu koju nam donosi chef Hrvoje Šalković
Piletina s bulgur pšenicom i bobom
Čili piletina s limetom
Jednostavni burrito s piletinom i avokadom
Salata od kuhane piletine: predlaže masterchef Ana Grgić
SASTOJCI ZA RECEPT PILETINA CURRY
½ kg piletine bez kože i kostiju nasjeckane na kockice
½ čaše jogurta
4 komada zelenog kardamoma
1 žličica gingera,
½ žličice chili praha
1 žličica soli
2 žličice dhanya (korijander)
2 žličice haldi (kardamom)
2 žlice ulje
1 žličica nasjeckanog češnjaka
1 glavica (srednja) luka nasjeckanog
PRIPREMA RECEPTA:
Na ulju prži luk dok ne požuti, zatim prži češnjak i sve makni sa strane posude. U sredini posude dodaj malo ulja i poprži sve začine osim jogurta i kardamoma.
Prži začine 3 puta zalijevajući ih s malo tekućine svaki puta. Dodaj piletinu i sve miješajući prži dok ne bude gotovo i bez tekućine. Na kraju dodaj sjemenke kardamoma, a ljuske poprži na malo masnoće i na kraju prelije sve preko piletine, dodaj jogurt za svježinu okusa.
Dobar tek!
Recept: Jadranka Laub
