
Bulgur je naziv za prešanu i potom kuhanu i sušenu pšenicu koja uz piletinu i bob daje izvrsnu kombinaciju jelu, a ovaj recept za ručak ili večeru zavoljeti ćete na prvu.
Nekoliko značajki bulgur pšenice
Bulgur pšenica izvrstan je prirodni izvor magnezija, a bulgur je općenito sastojak mnogih tradicionalnih jela koja nam dolaze s Istoka.
Zrno ove žitarice prepuno je vitamina i minerala, a sadrži i veću količinu vlakana.
Također, bulgur pšenica vrlo se lako i doprinosi bogatijem okusu jela, pogotovo piletine.
Nekoliko korisnih informacija o bobu
Bob je izvrsna i nutritivno vrijedna mahunarka koja se preporučuje svima koji boluju od dijabetesa zbog svojih dijetalnih vlakna koji uravnotežuju razinu šećera u krvi. Bob je bogat B vitaminom željezom, manganom, fosforom te kalcijjem i magnezijem.
Sastojci za recept:
30 dag pilećeg filea
bob
bulgur pšenica
mrkva
celer
peršin
1 glavica luka
češnjak
svježi đumbir
kurkuma
kim
Priprema recepta:
U tavu staviti pirjati luk i začiniti sa soli te malom dozom kurkume i kima, potom dodati nasjeckano meso i češnjak. Narezati mrkvu, celer, peršin na sitne komade i dodati u tavu. Oguliti đumbir i narezati na sitne komade i dodati u tavu. Dodati zaleđeni bob. Kuhati 20 minuta i dodati jednu šalicu bulgura. Kuhati narednih pola sata i poslužiti.
Dobar tek!
Piše: Wish.hr
Fotografija: Niklas Pivic
